Expand my Community achievements bar.

Enhance your AEM Assets & Boost Your Development: [AEM Gems | June 19, 2024] Improving the Developer Experience with New APIs and Events
SOLVED

Creating adjustable subforms

Avatar

Level 2

I have been looking in past forums and used the help function on Adobe, but am still missing something.  Here are my issues:

  1. The information on the master page is overwritten by the table that I need to expand to fit for the comments and I can't seem to move the table down below the basic information.
  2. I have gotten the comments to expand to fit, but when they show up, they are centered, rather than moving the line down.  Each new row needs to be a new item.
  3. I still can't get the new row to show up when the user tabs off the final column.

I have attached the file for your reference.  Can anyone help me?  I know what I want to do is possible, but I am still missing something.

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Former Community Member

its case sensitive.

chage myTable to mytable (the way you names your subform)

View solution in original post

6 Replies

Avatar

Former Community Member

The information on the master page is overwritten by the table that I need to expand to fit for the comments and I can't seem to move the table down below the basic information.

select your main untitled subform(Page 1), in the properties go to Layouttab,and make Top 1in
I have gotten the comments to expand to fit, but when they show up, they are centered, rather than moving the line down.  Each new row needs to be a new item.
hm, i'm not even able to input text into that field. anyway, why aren't you using columns in your table?
I still can't get the new row to show up when the user tabs off the final column.
you don' thave code anywhere on the form to tell it make a new row.

Avatar

Level 2

Thanks for the help with the layout.  That part is now fixed.

  1. I tried to add a button to copy the line, but I think I still have it wrong.
  2. As far as entering in information in the comments, I can do it when I open it in PDF, but the PDF preview has not been working for me either.  Not sure what is up with that.  When I set up the expand to fit subform, it input the comments box.  Is there a way I can make the column expand to fit instead of having another object in the table?  Sorry, I am not really experienced at this and getting a little frustrated

Attached is the updated form.

Avatar

Former Community Member

to fix the text input problem - go to File -> Form Properties -> Preview tab -> select Interactive Form on the Preview Type. how your field expands.

rename the subform to a better name (for example myTable) and move the button from the master page to your main area

the code for the button:

myTable.Table1.Data.instanceManager.addInstance()

Avatar

Level 2

Yipee!  I am (we are) SO almost there.  The fields expand perfectly, but I copied your formula and it still won't add.  Am I not telling it where to add the new row?  I am so glad I get off work soon, but my deadline is tomorrow!!

Avatar

Correct answer by
Former Community Member

its case sensitive.

chage myTable to mytable (the way you names your subform)

Avatar

Level 2

You are a life saver!  There are so many places I can use this information.  Thank you VERY much!!

The following has evaluated to null or missing: ==> liqladmin("SELECT id, value FROM metrics WHERE id = 'net_accepted_solutions' and user.id = '${acceptedAnswer.author.id}'").data.items [in template "analytics-container" at line 83, column 41] ---- Tip: It's the step after the last dot that caused this error, not those before it. ---- Tip: If the failing expression is known to be legally refer to something that's sometimes null or missing, either specify a default value like myOptionalVar!myDefault, or use <#if myOptionalVar??>when-present<#else>when-missing. (These only cover the last step of the expression; to cover the whole expression, use parenthesis: (myOptionalVar.foo)!myDefault, (myOptionalVar.foo)?? ---- ---- FTL stack trace ("~" means nesting-related): - Failed at: #assign answerAuthorNetSolutions = li... [in template "analytics-container" at line 83, column 5] ----