Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Missing dependencies abc:abc.ui.apps required dependencies missing: [adobe/cq60:core.wcm.components.content:2.7.0, adobe/cq60:core.wcm.components.config:2.7.0]

Avatar

Level 1

Hi Team,

I am getting the following error while installing packages to the VM server.

Installing content
FATAL: org.apache.jackrabbit.vault.packaging.DependencyException: Refusing to install package project-ui.apps:1.0-SNAPSHOT. required dependencies missing: [adobe/cq60:core.wcm.components.content:2.7.0, adobe/cq60:core.wcm.components.config:2.7.0]

I have the ui.apps pom file in which these dependencies are already mentioned. Please refer to the following image.

 

dependencies-issue.png

Any suggestions?

Topics

Topics help categorize Community content and increase your ability to discover relevant content.

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Community Advisor

you need to add those package as depency in your ui.apps/pom.xml

e.g.

 

<dependency>
            <groupId>com.abc</groupId>
            <artifactId>com.abc.core</artifactId>
            <version>1.0-SNAPSHOT</version>
        </dependency>


        <dependency>
            <groupId>com.adobe.cq</groupId>
            <artifactId>core.wcm.components.core</artifactId>
        </dependency>


        <dependency>
            <groupId>com.adobe.cq</groupId>
            <artifactId>core.wcm.components.content</artifactId>
            <type>zip</type>
        </dependency>

        <dependency>
            <groupId>com.adobe.cq</groupId>
            <artifactId>core.wcm.components.config</artifactId>
            <type>zip</type>
        </dependency>

 

View solution in original post

1 Reply

Avatar

Correct answer by
Community Advisor

you need to add those package as depency in your ui.apps/pom.xml

e.g.

 

<dependency>
            <groupId>com.abc</groupId>
            <artifactId>com.abc.core</artifactId>
            <version>1.0-SNAPSHOT</version>
        </dependency>


        <dependency>
            <groupId>com.adobe.cq</groupId>
            <artifactId>core.wcm.components.core</artifactId>
        </dependency>


        <dependency>
            <groupId>com.adobe.cq</groupId>
            <artifactId>core.wcm.components.content</artifactId>
            <type>zip</type>
        </dependency>

        <dependency>
            <groupId>com.adobe.cq</groupId>
            <artifactId>core.wcm.components.config</artifactId>
            <type>zip</type>
        </dependency>

 

Avatar

Level 1
@arjun_Patidar: I have added both dependencies in ui.apps/pom.xml as well also added core module as a dependency in ui.apps/pom xml file. I am running jenkins CRX Content Package Deployer plugin to deploy the package on VM machine. Build is showing success but while deployment I am getting this log.: Package uploaded Will attempt to install package. Installing content FATAL: org.apache.jackrabbit.vault.packaging.DependencyException: Refusing to install package

Avatar

Employee Advisor

Adding to Arun's update , Try using the latest archetype and the core components dependency should be automatically included in the POM file.

Avatar

Level 1
I have compare the latest archetype but there is not much difference other than project specific.