Expand my Community achievements bar.

Dive into Adobe Summit 2024! Explore curated list of AEM sessions & labs, register, connect with experts, ask questions, engage, and share insights. Don't miss the excitement.

AEM tools is not accessible

Avatar

Community Advisor

Hi,

Do any one has ever faced this issue. when i navigate to /miscadmin page in AEM it renders a blank page while server response is 200. All other pages load fine.

17 Replies

Avatar

Employee Advisor

- Check if you are getting any error in the log files when trying to load miscadmin

- Open the developer console in browser and check for any errors in the console OR any failing requests in the network tab

-  Try upping the json.maximumresults  of the Apache Sling Get Servlet

Avatar

Community Advisor

Network tab shows response 200 ok. I tried updating the Json.maximumresults = 100000 but with no luck.

Avatar

Community Advisor

the error.log shows below log

GET /miscadmin HTTP/1.1] libs.cq.workflow.components.collection.definition.resource.resource$jsp error while rendering resource:

java.lang.NullPointerException: null

        at org.apache.jsp.libs.cq.workflow.components.collection.definition.resource.resource_jsp._jspService(resource_jsp.java:165)

Avatar

Employee Advisor

Hello Prakash,

This error message suggests there might be something wrong with workflow packages.

I once saw the similar nullpointer exception in a case where workflow package had a resource(pages/assets) which was actually not present in the JCR.

Check if you have workflow packages in crxde.

Regards,

Vishu

Avatar

Community Advisor

what did you checked in /etc/workflow

Avatar

Community Advisor

Hi

Please check Apache sling GET servlet configuration (system/console/configMgr), And verify if enable Json in checked.

Thanks

Dipti

Avatar

Employee Advisor

Did this happen after a SP installation ?

Avatar

Community Advisor

yes, it happens after we upgraded to 6.3.2.1. But it didn't started immediately after service pack installation

Avatar

Employee Advisor

Try with parameter /miscadmin?debugClientLibs=true

Avatar

Employee

Are you trying with admin user?

Avatar

Community Advisor

admin user also have same issue...

Avatar

Community Advisor

Thanks all for your opinion. i was able to fix it

Avatar

Employee Advisor

Can you share the root cause of the issue?

Avatar

Community Advisor

/libs/wcm/core/content/misc node get resolved to /miscadmin in aem and one of author has updated this node. That was the root cause of the issue. i reverted it back and it starts working.