Highlighted

AEM 6.1 dynamic media video: connect to gateway-na.assestsadobe.com time out issue

BigT168

18-04-2016

Try to setup dynamic media in AEM 6.1, following the link https://docs.adobe.com/docs/en/aem/6-1/author/assets/dynamic-media/video.html for the configuration.

After uploading the video, then drag and drop the video into the page under http://localhost:4502, but no video is displayed in the page, see the following message in the error.log:

com.day.cq.dam.s7dam.common.process.VideoProxyServiceProcess execute: error processing video [/content/dam/cgc/shared-content/dynamic-media/test-hernandez.mp4] : Connect to gateway-na.assetsadobe.com:443 [gateway-na.assetsadobe.com/52.1.86.87, gateway-na.assetsadobe.com/54.164.192.127, gateway-na.assetsadobe.com/52.7.27.114] failed: connect timed out.

Here are the information in the error.log while uploading the video:

com.day.cq.dam.s7dam.onprem.process.S7damExtractImageInfoProcess On Premise processing step: execute
/content/dam/home/test/test-teachers-salary.mp4/jcr:content/renditions/original] com.day.cq.dam.s7dam.onprem.process.S7damCssProcess On Premise processing step: execute
[JobHandler: /etc/workflow/instances/server0/2016-04-18/update_asset_1:/content/dam/home/test/test-teachers-salary.mp4/jcr:content/renditions/original] com.adobe.cq.dam.s7imaging.impl.is.CreatePTIFFProcess Started Ptiff Generation workflow:
[JobHandler: /etc/workflow/instances/server0/2016-04-18/update_asset_1:/content/dam/home/test/test-teachers-salary.mp4/jcr:content/renditions/original] com.adobe.cq.dam.s7imaging.impl.is.CreatePTIFFProcess Skipping asset with mime type: video/mp4
[JobHandler: /etc/workflow/instances/server0/2016-04-18/update_asset_1:/content/dam/home/test/test-teachers-salary.mp4/jcr:content/renditions/original] com.day.cq.dam.core.process.CommandLineProcess execute: mime type [video/mp4] of asset [/content/dam/home/test/test-teachers-salary.mp4] is not in list of accepted mime types [[image/eps, image/x-eps, application/postscript, application/eps, application/x-eps]], ignoring.
[JobHandler: /etc/workflow/instances/server0/2016-04-18/update_asset_1:/content/dam/home/test/test-teachers-salary.mp4/jcr:content/renditions/original] com.day.cq.dam.commons.thumbnail.ThumbnailGenerator parseConfig: cannot parse, insufficient arguments in config [test].
[JobHandler: /etc/workflow/instances/server0/2016-04-18/update_asset_1:/content/dam/home/test/test-teachers-salary.mp4/jcr:content/renditions/original] com.day.cq.dam.s7dam.common.process.VideoProxyServiceProcess Video Upload service token 

Any idea how to troubleshoot the issue?

Please help.

Thanks.

Replies

Highlighted

mvance

Employee

19-04-2016

Please check for any connection issue between your servers and outside world i.e. gateway-na.assetsadobe.com

The firewall may be blocking it outbound

i.e. trace route and nslookup