Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

Ability to update user names in Admin Console

Avatar

Avatar
Coach
Community Advisor
Andrey_Osadchuk
Community Advisor

Likes

561 likes

Total Posts

1,023 posts

Correct reply

279 solutions
Top badges earned
Coach
Originator
Shape 25
Bedrock
Boost 500
View profile

Avatar
Coach
Community Advisor
Andrey_Osadchuk
Community Advisor

Likes

561 likes

Total Posts

1,023 posts

Correct reply

279 solutions
Top badges earned
Coach
Originator
Shape 25
Bedrock
Boost 500
View profile
Andrey_Osadchuk
Community Advisor

28-11-2020

When a user gets added via Admin Console without entering first and last names (that are optional), the user is listed as [None] that is confusing.

Make it possible to update user names (that is not possible today) or, alternatively, pull the names from the user account (Adobe ID). Today even if the user sets the first and last names in their account (account.adobe.com), the values do not get synced with Admin Console.

Andrey_Osadchuk_1-1606587327093.png

 

Andrey_Osadchuk_0-1606587258606.png

 

6 Comments

Avatar

Avatar
Bedrock
Level 5
jkm-disco
Level 5

Likes

37 likes

Total Posts

150 posts

Correct reply

17 solutions
Top badges earned
Bedrock
Contributor 2
Seeker
Springboard
Give Back 100
View profile

Avatar
Bedrock
Level 5
jkm-disco
Level 5

Likes

37 likes

Total Posts

150 posts

Correct reply

17 solutions
Top badges earned
Bedrock
Contributor 2
Seeker
Springboard
Give Back 100
View profile
jkm-disco
Level 5

30-11-2020

Hi @Andrey_Osadchuk , it doesn't look like this is the same issue since you're using Adobe IDs, and this is probably just a bug, but there's similarly odd behavior using Federated IDs. My organization uses multiple IMS Orgs which means multiple instances of Admin Console. Since we use SSO there is some linking that happens between these Admin Consoles to allow for a domain to be used more than once. One of the bugs is that if a user is added to a specific Admin Console first, that is where they will need to have their account information updated from.

Avatar

Avatar
Establish
Level 1
PierrePe
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Establish
View profile

Avatar
Establish
Level 1
PierrePe
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
PierrePe
Level 1

08-09-2021

Hello! I was having the same issue. I figured out how to add a name instead of None. From the users page, click on the three dots on the right > Edit user details by CSV. 

Download the file, make your changes, re-upload and refresh the page. 

 

 

Avatar

Avatar
Level 1
jeff581
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
jeff581
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct reply

0 solutions
View profile
jeff581
Level 1

22-10-2021

PierrePe - I performed the procedure you described multiple times (triple checked the information in the file was correct too!!).  but the user name, first name and last name sill are not updated.  Quite frustrating.

 

Avatar

Avatar
Level 1
gregc_inivos
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
gregc_inivos
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct reply

0 solutions
View profile
gregc_inivos
Level 1

03-12-2021

@jeff581 Same here, it just doesn't work for me.

Avatar

Avatar
Level 1
gregc_inivos
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
gregc_inivos
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct reply

0 solutions
View profile
gregc_inivos
Level 1

03-12-2021

@jeff581 The odd thing is, I also updated the User Groups on the CSV and they all updated. But when I download the CSV of current users again, the First/Surname fields remain blank, resulting in [None] being displayed.

Avatar

Avatar
Level 1
AdobeUser69
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
AdobeUser69
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct reply

0 solutions
View profile
AdobeUser69
Level 1

20-12-2021

@gregc_inivos Same problem here.

I've tried it multiple times and it says that the changes are successful, but nothing changes... The names stay [None]  and in the .csv the names stay blank.

Does somebody (from Adobe) have a solution? It's a small thing, but really frustrating.

Thanks in advance!