Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Dynamic tables with XML schema binding

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 3
Steffen_Kuhnt
Level 3

Likes

2 likes

Total Posts

63 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 10
Give Back
View profile

Avatar
Validate 1
Level 3
Steffen_Kuhnt
Level 3

Likes

2 likes

Total Posts

63 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 10
Give Back
View profile
Steffen_Kuhnt
Level 3

09-07-2008

Hello,



I'm currently fighting a strange issue dealing with a complex dynamic form. This form contains multiple dynamic tables to which the user may add new lines or delete lines that are no longer needed. This is being implemented using the instanceManager and works just fine.



However, if I try to bind XML based data to this table, it looks like if rows added by the instance manager are always bound to the same record (they all contain identical values). The XML schema is correct, the issue also happens with sample XML data files.



This seems to have something to do with the programatically added lines, but I have run out of ideas ... Can anyone provide some pointers?



Thanks a million,



Steffen.

Replies

Avatar

Avatar
Boost 500
Level 10
pguerett
Level 10

Likes

612 likes

Total Posts

7,689 posts

Correct Reply

692 solutions
Top badges earned
Boost 500
Boost 50
Boost 5
Boost 3
Boost 250
View profile

Avatar
Boost 500
Level 10
pguerett
Level 10

Likes

612 likes

Total Posts

7,689 posts

Correct Reply

692 solutions
Top badges earned
Boost 500
Boost 50
Boost 5
Boost 3
Boost 250
View profile
pguerett
Level 10

10-07-2008

If you put a [*] at the end of the binding statement to indicate that there are more thna one of these nodes that should solve your issue.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 3
Steffen_Kuhnt
Level 3

Likes

2 likes

Total Posts

63 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 10
Give Back
View profile

Avatar
Validate 1
Level 3
Steffen_Kuhnt
Level 3

Likes

2 likes

Total Posts

63 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 10
Give Back
View profile
Steffen_Kuhnt
Level 3

14-07-2008

I probably need to look into this deeper -- but it sure looks like you are right, it seems to work!



Thank you very very much,



Steffen.

Avatar

06-02-2009

I have the same problem. I put a [*] at the end of the binding statement but I had another problem, the other rows are blank now when I use the form in a workflow.I´d like to bind the new instances of the rows to the xml schema. Do you guys have an idea how to do that? Do I have to use java script?



Thank you.

Avatar

30-03-2009

I have the same problem too. only the first row is submitted when I use the form in the workflow. Any idea how to solve that? thanks

Avatar

Avatar
Boost 500
Level 10
pguerett
Level 10

Likes

612 likes

Total Posts

7,689 posts

Correct Reply

692 solutions
Top badges earned
Boost 500
Boost 50
Boost 5
Boost 3
Boost 250
View profile

Avatar
Boost 500
Level 10
pguerett
Level 10

Likes

612 likes

Total Posts

7,689 posts

Correct Reply

692 solutions
Top badges earned
Boost 500
Boost 50
Boost 5
Boost 3
Boost 250
View profile
pguerett
Level 10

30-03-2009

The repeating row name is the one that is repeating so that shoudl have the * not the field name.

Avatar

31-03-2009

Thanks for the reply, Paul.
I have the question about the schema,
say i have a table like this:
Item | Cost

A | 10.3

B | 21.1

Total| 31.4

and my schema is:







so when I bind the table row should it be $.ItemTable[*].Item ?

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 3
Steffen_Kuhnt
Level 3

Likes

2 likes

Total Posts

63 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 10
Give Back
View profile

Avatar
Validate 1
Level 3
Steffen_Kuhnt
Level 3

Likes

2 likes

Total Posts

63 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 10
Give Back
View profile
Steffen_Kuhnt
Level 3

31-03-2009

Basically Paul is right.



What has often helped me is to drag and drop the node from the schema into an empty subform. Then you can have a look at how Designer would do it - this can clear things up sometimes.



S.