Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

org.apache.sling.servlets.get.impl.DefaultGetServlet No renderer for extension html, cannot render resource ResourceWrapper

rajs73651622
Level 3
Level 3

I am getting below error. Can anyone please help me to resolve the below issue .

Getting in both AEM 6.4 and 6.5

org.apache.sling.servlets.get.impl.DefaultGetServlet No renderer for extension html, cannot render resource ResourceWrapper

Following the below link to register a form details into AEM  jcr:content.

Adobe Experience Manager Help | Persisting Adobe Experience Manager 6.4 JCR data using a Custom Form...

1 Accepted Solution
berliant
Correct answer by
Employee
Employee

Check Sling GET servlet configurtaion at http://<host>:<port>/system/console/configMgr/org.apache.sling.servlets.get.DefaultGetServlet

Make sure that Enable JSON and Enable XML are selected

View solution in original post

0 Replies
berliant
Correct answer by
Employee
Employee

Check Sling GET servlet configurtaion at http://<host>:<port>/system/console/configMgr/org.apache.sling.servlets.get.DefaultGetServlet

Make sure that Enable JSON and Enable XML are selected

View solution in original post

rajs73651622
Level 3
Level 3

Both JSON and XML are selected in /system/console/configMgr/org.apache.sling.servlets.get.DefaultGetServletAfter that also not working .Could u please suggest something what can be the other way to resolve the issue.

ashpak_sh
Level 1
Level 1
Hi Raj, did you get resolution for this issue? I am facing the same issue.
vivianseba
Level 2
Level 2

Hi Raj,

I am also facing the same issue in our application and did you got the solution for this issue ?
 org.apache.sling.servlets.get.impl.DefaultGetServlet No renderer for extension html, cannot render resource JcrNodeResource, superType=null,

Version: AEM 6.4.2

Jörg_Hoh
Employee
Employee

Can you please be more specific, what you did exactly when this log message shows up?

(Best guess: your node in the /content tree does not have a resourceType property. Or the resourceType does not exist.)

Jörg

rajs73651622
Level 3
Level 3

Hi Jorg,

Thanks!! for looking the issue .

I have followed the below link to get some employee information and saving these details to /content /employees node .

Adobe Experience Manager Help | Persisting Adobe Experience Manager 6.4 JCR data using a Custom Form...

After submitting the form the node  is getting created but the properties are not getting added to the node .

Please suggest something  to resolve the issue .

ERROR

org.apache.sling.servlets.get.impl.DefaultGetServlet No renderer for extension html, cannot render resource ResourceWrapper

puneet_lamba
Level 2
Level 2

I was seeing a similar issue. The Groovy Console stopped working and gave me the following error.

 

GET /apps/groovyconsole.html HTTP/1.1] org.apache.sling.servlets.get.impl.DefaultGetServlet
No renderer for extension html

 

Restarting AEM resolved the issue. But the Console started behaving erratically (script edit window not loading) after I visited the /apps/archetype13/config node in CRXDE. I noticed that even though I didn't make any changes to this node in CRXDE, after I load /apps/archetype13/config/org.apache.sling.commons.log.LogManager.factory.config-archetype13.config (by double-clicking on it) when I try to navigate away from CRXDE I get the question "Leave site? (Changes you made may not be saved.)". Even though I made no changes. After this the erratic behavior starts. 

 

As someone stated above, it's as if the resourceType resolution is failing and the request is reaching DefaultGetServlet. But not sure why that is happening. 

 

UPDATE:

My issue seems to have resolved itself after building with Oracle JDK 8 and running AEM with Oracle JDK 11. Previously I was building and running with OpenJDK because I couldn't find a way to install Oracle JDKs via Homebrew. So I gave in and used the Oracle installers. (Note: I use bash profile aliases to switch between Java versions. And somehow running AEM on Oracle JDK 8 causes issues, so I'm using Oracle JDK 11.)

hashdev0
Level 1
Level 1

I had the same issue and I applied all of those option which described here. 

 

The most working solution is restart your AEM instances. It would restart all the services back and would work. It worked for me. 

 

Cheers.