Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

Preview App not showing anything

dsharpe
Level 1
Level 1

I have gone through the quick start guide. Created a Preview App. Loaded demo article to the Publish Site. Published Collection, Article, Card and Layout. I can't get anything to preview. My Preview App just shows a blank white screen after a loading circle.

I did not get any errors creating the App.

12 Replies
Neil_Enns_-_Ado
Employee
Employee

Did you click the preview button in the Content & Layouts dashboard?

Neil

dsharpe
Level 1
Level 1

I did press the Preview button - all of them.

davidhicks_dps
Level 5
Level 5

I am finding that PREVIEW isn't working that well either. Making a tiny change to a card or a layout - simply doesn't work. Often have to delete and reinstall the preview app. And then that doesn't work...

dsharpe
Level 1
Level 1

Does anyone have any ideas why nothing at all is showing in a app or do we have to contact support? Something is very wrong with this new system if it is this complicated or buggy!

Neil_Enns_-_Ado
Employee
Employee

If nothing is showing in the app it’s usually because you don’t have your top-level collection configured correctly. I’ll admit that the first time you build out an app with the top-level collections it’s a bit confusing, and easy to miss putting something in the actual default collection to make things show up. We’re working on improvements in this area (really cool ones, I saw some designs for it last week) that will make things MUCH easier.

Back-and-forth in the forums is one way to solve this, but if you’re a current DPS customer calling enterprise support is way faster.

Neil

davidhicks_dps
Level 5
Level 5

One thing to check is that your layouts and cards are working to the same grid. If you have cards that are 12 columns wide, and a layout that is 10 columns wide, the content won't show. Also - if you haven't used the same values in the mapping rule and the collection/content then the content probably won't show in the way you intend it.

klaram93238519
Level 1
Level 1

I have the same problem, the preview app is not showing anything. It worked fine when I still had the default layout, but after I created cards and layouts it is just showing a blank white screen. I have used the same layouts, cards and grid as in the tutorial video. Anyone who knows what might be wrong?

royh70849153
Level 3
Level 3

Neil,

We are having the same/similar issue.  Eventually, we reinstalled the app and everything came back but before that, some of our (ios) devices were saying "no internet connection" (we confirmed there was a connection) while others just gave us a blank screen (I'd attach a screen shot but it would be a light gray rectangle.)

It appears to have been set off when we added one of our collections to the default phone home collection yesterday afternoon (between 2-5 CST).

FYI, it brought down both iphones and ipads including - IPad2, IPad3, Ipad Mini, Iphone 5, and Iphone 4 running IOS 7, 8, and 9.   We haven't started using Android yet, sadly.

Any information would be greatly appreciated.  thanks so much!

Neil_Enns_-_Ado
Employee
Employee

Kiara, can you please start a new thread for your issue and include a screenshot of your collection list in the portal with the collections expanded so we can see the content structure?

Roy, that's very odd. Please let me know if you see it again.

Neil

NMarroquin
Employee
Employee

royh70849153‌, this sounds almost identical to an issue the team found, which is to be fixed in the release next week.

klaram93238519
Level 1
Level 1

Neil, thank you so much for answering. I deleted and reinstalled the app and now the content is visible. It seems that I have to delete and reinstall every time I change something in cards and layouts. I'll just keep doing so while waiting for the release next week that Nathan mentioned, and if it doesn't work properly by then I'll start a new thread with screenshot.