Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Could not apply/close the dialog in a component after browser resize

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
samsundar23
Level 2

Likes

4 likes

Total Posts

61 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 3
Give Back
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
samsundar23
Level 2

Likes

4 likes

Total Posts

61 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 3
Give Back
View profile
samsundar23
Level 2

07-04-2021

Could not apply/close the dialog in a component after browser resize. Please find the below steps.

  1. Open the page
  2. Resize the browser window
  3. Open the dialog (dialog occupies the entire browser)
  4. Apply/Close the dialog

Other stakeholders say, this must a problem after SP7 upgrade. But when I checked in local (which is not having SP7) the same problem exist.

Actual result:

  • The apply/close button in dialog is not working

Expected result:

  • The dialog should apply new changes or close the dialog.

 

samsundar23_0-1617811639613.png

 

Thanks

SHYAMSUNDAR TK

 

aem6.5.7 dialog

Replies

Avatar

Avatar
Validate 25
MVP
Singaiah_Chintalapudi
MVP

Likes

131 likes

Total Posts

234 posts

Correct Reply

39 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
View profile

Avatar
Validate 25
MVP
Singaiah_Chintalapudi
MVP

Likes

131 likes

Total Posts

234 posts

Correct Reply

39 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
View profile
Singaiah_Chintalapudi
MVP

07-04-2021

Are you using the AEM 6.5.7 (SP7) any specific browser/OS? I don't see this issue on AEM 6.5 (SP5).

 

Thanks,

Singaiah

Avatar

Avatar
Applaud 25
Level 10
asutosh_jena
Level 10

Likes

593 likes

Total Posts

705 posts

Correct Reply

206 solutions
Top badges earned
Applaud 25
Give Back 100
Boost 500
Affirm 100
Ignite 1
View profile

Avatar
Applaud 25
Level 10
asutosh_jena
Level 10

Likes

593 likes

Total Posts

705 posts

Correct Reply

206 solutions
Top badges earned
Applaud 25
Give Back 100
Boost 500
Affirm 100
Ignite 1
View profile
asutosh_jena
Level 10

07-04-2021

Hi @samsundar23 

Is this issue reproducible on all components or only on a specific component? I tried the check the same on we-retail and wknd components and do not see this issue.

After resizing the browser, the dialog remains unchanged. I tried to resize both vertically and horizontally, but no issue observed.

 

If this is happening only on some specific component then you might need to check with the dialog structure as well as the CSS that is loading which might be having some issue. Can you reproduce the same issue on wknd or we-retail website on your instance?

 

Let me know if I am missing anything here.

 

Thanks!

Avatar

Avatar
Boost 100
Level 7
rush_pawan
Level 7

Likes

120 likes

Total Posts

192 posts

Correct Reply

77 solutions
Top badges earned
Boost 100
Validate 1
Ignite 1
Give Back 5
Give Back 3
View profile

Avatar
Boost 100
Level 7
rush_pawan
Level 7

Likes

120 likes

Total Posts

192 posts

Correct Reply

77 solutions
Top badges earned
Boost 100
Validate 1
Ignite 1
Give Back 5
Give Back 3
View profile
rush_pawan
Level 7

07-04-2021

Hello,

 

Did you observe any error in browser console log while loading the dialog or on click of apply/close button. Normally, it shouldn't be an issue until unless something failing like you may have created some custom library for dialog handling and its part of AEM OOTB library and now its breaking the framework library correctly or similar (just not to oversee).

 

so check that as well.

 

thanks!!

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
samsundar23
Level 2

Likes

4 likes

Total Posts

61 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 3
Give Back
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
samsundar23
Level 2

Likes

4 likes

Total Posts

61 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 3
Give Back
View profile
samsundar23
Level 2

07-04-2021

Hi @rush_pawan 

Thanks for the suggestion.

Please find my findings;

  • No error in the browser console which could give us any lead of the root cause.
  • The same issue doesn't happen in any other component.
  • I removed the clientlib completely and checked if in case because of the custom clientlib implemented.
    But the same issue does exist.

Kindly let me know.

 

Regards
SHYAMSUNDAR TK

Avatar

Avatar
Affirm 25
Employee
PulkitJain
Employee

Likes

85 likes

Total Posts

85 posts

Correct Reply

41 solutions
Top badges earned
Affirm 25
Boost 50
Give Back 10
Establish
Boost 25
View profile

Avatar
Affirm 25
Employee
PulkitJain
Employee

Likes

85 likes

Total Posts

85 posts

Correct Reply

41 solutions
Top badges earned
Affirm 25
Boost 50
Give Back 10
Establish
Boost 25
View profile
PulkitJain
Employee

11-04-2021

@samsundar23 This issue is not reproducible with SP8, either. Seems to be an issue specific to the component/one in the screenshot.

If there are no errors in the console, please log a support ticket for a screenshare session to troubleshoot further.

Avatar

Avatar
Affirm 5
Level 2
SameerDhawan
Level 2

Likes

11 likes

Total Posts

13 posts

Correct Reply

7 solutions
Top badges earned
Affirm 5
Boost 10
Give Back 3
Give Back
Boost 5
View profile

Avatar
Affirm 5
Level 2
SameerDhawan
Level 2

Likes

11 likes

Total Posts

13 posts

Correct Reply

7 solutions
Top badges earned
Affirm 5
Boost 10
Give Back 3
Give Back
Boost 5
View profile
SameerDhawan
Level 2

12-04-2021

Hi @samsundar23 ,

This is OOTB Component or Custom Component ?

Have you tried re-building the client-libs ? Please try and see if that makes any difference.

 

- Sameer