Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

[AEM Gems Webinar] Accelerating Experience Manager as a Cloud Service development with Rapid Development Environments
Adobe Summit 2023 | Complete list of AEM Sessions & Labs
SOLVED

[AF] [AEM-AF-901-004]: Encountered an internal error while submitting the form

Avatar

Level 3

CustomSubmit_Action.pngCustomSubmit_Action.png

 

Hi AEM Adaptive form Guru's

Highlighted in red is where I am getting error when browser from dispatcher

 

Note: I have checked similar questions in AEM forums and it is not helping resolve the issue.

 

Environment : AEM 6.5 

Author | Publish | Dispatcher  environment

Adaptive form works in Author | Adaptive form works in publish | Error when click on submit in AF when I use hostname (from Dispatcher)

[AF] [AEM-AF-901-004]: Encountered an internal error while submitting the form

 

Accessing adaptive form from Dispatcher using the hostname does not work.  When I click on submit in the AF form  I get the following error.  I have just used on textbox and one submit button in AF(Adaptive form) 

 

When I check the Network/Console of the browser I see the following errors

Post http:/sdfjlsjflsjdlfsfd.com/content/forms/af/wtc/testing/jcr:content/guideContainer.af.internalsubmi... 404 (Not Found)

I have commented whole of dispatcher filter file and allowed everything, still I get the internal error.

Did anyone face this issue.  

Let me know if you need any additional information.

 

Regards

Dilip

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Employee

workflowuser_0-1597245584283.png

That is my settings for Apache Sling Referrer Filter

suggest you log a support ticket to get this resolved. 

 

View solution in original post

0 Replies

Avatar

Level 3
<% %><%@include file="/libs/foundation/global.jsp"%> <%@taglib prefix="cq" uri="http://www.day.com/taglibs/cq/1.0"%> <%@ page import="org.apache.sling.api.request.RequestParameter,com.day.cq.wcm.api.WCMMode,com.adobe.forms.common.submitutils.CustomParameterRequest,com.adobe.aemds.guide.submitutils.*" %> <%@ page import="org.apache.sling.api.request.RequestParameter,com.day.cq.wcm.api.WCMMode" %> <%@page session="false" %> <% com.adobe.aemds.guide.utils.GuideSubmitUtils.setForwardPath(slingRequest,"/bin/storeafsubmission",null,null); %>

Avatar

Level 3
I am not sure if it is hitting this from the internalSubmit.jsp as this jsp is not found

Avatar

Employee
to confirm this works for you without going through the dispatcher - is that correct

Avatar

Employee
my dispatcher.ini file has /0924 { /type "allow" /method "POST" /url "/bin/batchServlet*" } /0925 { /type "allow" /method "GET" /url "/bin/applyrights*" }

Avatar

Level 3
i have allowed all the paths /0001 { /type "allow" method "*" /url "*" } /0002 { /type "allow" method "*" /path "*"}

Avatar

Employee

Can you provide the screen shot of your form submission configuration?

also can you check your dispatcher logs?

Avatar

Level 3

grep -i "interal" dispatcher.log

[Sun Aug 09 21:32:09 2020] [I] [pid 23745] "POST /content/forms/af/wtc/contact-us/jcr:content/guideContainer.af.internalsubmit.jsp" ! - 8ms [publishfarm/-] [Sun Aug 09 21:32:12 2020] [I] [pid 23745] "POST /content/forms/af/wtc/contact-us/jcr:content/guideContainer.af.internalsubmit.jsp" ! - 8ms [publishfarm/-] [Sun Aug 09 21:40:33 2020] [I] [pid 23509] "POST /content/forms/af/wtc/basicform/jcr:content/guideContainer.af.internalsubmit.jsp" ! - 7ms [publishfarm/-] [Sun Aug 09 21:40:37 2020] [I] [pid 23509] "POST /content/forms/af/wtc/basicform/jcr:content/guideContainer.af.internalsubmit.jsp" ! - 7ms [publishfarm/-] [Sun Aug 09 21:40:41 2020] [I] [pid 23509] "POST /content/forms/af/wtc/basicform/jcr:content/guideContainer.af.internalsubmit.jsp" ! - 8ms [publishfarm/-] [Sun Aug 09 22:44:26 2020] [I] [pid 118904] "GET /etc.clientlibs/wtc/clientlibs/resources/icons/svg/InternalIcon_Black.svg" - - 0ms [publishfarm/-] [Sun Aug 09 22:44:26 2020] [I] [pid 23647] "GET /etc.clientlibs/wtc/clientlibs/resources/icons/svg/InternalIcon_White.svg" - - 1ms [publishfarm/-] [Sun Aug 09 22:44:35 2020] [I] [pid 23742] "POST /content/forms/af/wtc/contact-us/jcr:content/guideContainer.af.internalsubmit.jsp" ! - 8ms [publishfarm/-] [Sun Aug 09 22:44:48 2020] [I] [pid 23647] "POST /content/forms/af/wtc/contact-us/jcr:content/guideContainer.af.internalsubmit.jsp" ! - 8ms [publishfarm/-] [Mon Aug 10 00:30:32 2020] [I] [pid 15214] "GET /etc.clientlibs/wtc/clientlibs/resources/icons/svg/InternalIcon_Black.svg" - - 0ms [publishfarm/-] [Mon Aug 10 00:30:32 2020] [I] [pid 15214] "GET /etc.clientlibs/wtc/clientlibs/resources/icons/svg/InternalIcon_White.svg" - - 0ms [publishfarm/-] [Mon Aug 10 00:30:49 2020] [I] [pid 15593] "POST /content/forms/af/wtc/contact-us/jcr:content/guideContainer.af.internalsubmit.jsp" ! - 9ms [publishfarm/-] [Mon Aug 10 00:48:55 2020] [I] [pid 118904] "POST /content/forms/af/wtc/testing/jcr:content/guideContainer.af.internalsubmit.jsp" ! - 9ms [publishfarm/-] [Mon Aug 10 00:49:23 2020] [I] [pid 15214] "POST /content/forms/af/wtc/testing/jcr:content/guideContainer.af.internalsubmit.jsp" ! - 7ms [publishfarm/-] [Mon Aug 10 00:49:39 2020] [I] [pid 10255] "POST /content/forms/af/wtc/testing/jcr:content/guideContainer.af.internalsubmit.jsp" ! - 8ms [publishfarm/-] [Mon Aug 10 02:08:20 2020] [I] [pid 23750] "POST /content/forms/af/wtc/testing/jcr:content/guideContainer.af.internalsubmit.jsp" ! - 11ms [publishfarm/-] [Mon Aug 10 02:32:59 2020] [I] [pid 31733] "POST /content/forms/af/wtc/testing/jcr:content/guideContainer.af.internalsubmit.jsp" ! - 8ms [publishfarm/-]

Avatar

Employee

can you put a simple System.out.println statement in your jsp and see if that is being written to AEM server log

Avatar

Level 3
I do not think the dispatcher request is coming till jsp as per the console error it is stopping at internalSubmit.jsp