Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Unable to launch an ACS-API Call

arouillard44
Level 4
Level 4

Hello,

We have a problem to launch and ACS event with an API Call.

The Event (and event message) has been published and on the ACS environment but we still can't launch it from our BackOffice.

We did the JWT authentification to have a token, but still have a problem with the POST.

here you can find the error message:

"Bearer token of a technical account must be accompanied with a valid service token"

There is the test post event that we trying to launch with with POSTMAN:

POST https://energieperspective-mkt-stage2.campaign.adobe.com/rest/mcenergieperspective/EVTEpTestEvent

Content-Type: application/json

{"email":"aurelien@ep.fr","ctx":{}}

Could you help us to launch our transactionnal message with the API ?

We followed the documentation to launch an event, but do we make an error in our process ?

Best Regards,

Alexandre

1 Accepted Solution
Vapsy
Correct answer by
Employee
Employee

Hi Alexandre,

You were using a wrong endpoint. You should be using AdobeIO end point.

I've located your support ticket and shared my inputs over there.

For everyone reading this post, please refer to documentation Adobe Campaign Standard API

Hope it helps.

Regards,
Vipul

View solution in original post

0 Replies
Vapsy
Employee
Employee

Hi Alexandre,

ACS API can be called using two methods

  • By directly calling the ACS API - requires Basic authorization header
  • Through Adobe.IO - requires you to create an integration and generate JWT token

From the explanation you have shared here, the URL endpoint used suggests that you are going for method 1 i.e. calling API directly but then you are generating JWT token which is really not required here. It is required in method 2.

For method 1 you need to define a Basic Authorisation header which is missing in your case. It is very easy to generate it and fix the problem for you. However, it is a public forum and the steps beyond this point are risky to share on this forum with you.

Can you please log a support ticket and we will assist you over there with the missing point.

Please be aware that Engineering doesn't recommend using direct API calls to ACS endpoint. Recommended approach is to make use of Adobe.IO

Regards,
Vipul

Vapsy
Correct answer by
Employee
Employee

Hi Alexandre,

You were using a wrong endpoint. You should be using AdobeIO end point.

I've located your support ticket and shared my inputs over there.

For everyone reading this post, please refer to documentation Adobe Campaign Standard API

Hope it helps.

Regards,
Vipul

View solution in original post

arouillard44
Level 4
Level 4

Hi Vipul,

Yes, I was calling the wrong endpoint. Thanks for your answer in the support ticket !

For everyone, it's not explicated in the docoumentation but the tenant is not the Organisation Name, you have to replace "Tenant" by your ACS instance name !

Could be usefull for others.

Best regards !

florentlb
Level 10
Level 10

Thanks for the update Alexandre, I'll sent your comment over to the documentation team.

Florent

shridhar_sahu
Level 3
Level 3

Hi Vipul,

I am facing a similar issue while trying to send transactional message using adobe io.

Can you please help in understanding what should be the API URL. Currently I am using below URL:

https://mc.adobe.io/instanceURL/campaign/mcInstanceURL/eventID  -- This is as per acs document.

I believe the part having mcInstanceURL is going wrong.

Regards,

Subrat Sahu

ramon_bisswanger
Employee
Employee

Hi,

the mcInstanceURL + eventID values you can see when you click "Preview API" on the transactional event page