Highlighted

Schema not defined when using 2 Sub workflows

_Manoj_Kumar

MVP

27-08-2019

Hello there,

I am using 2 sub workflows in the master workflow. The Master workflow with one Subworkflow is working fine, but whenever i am adding the sencond sub workflow the master workflow fails to start and the Journal shows the error mentioned below:

  • WKF-560001 Failed to initialize the execution context for workflow (Id=356493320)
  • XTK-170024 The temporary 'temp:subworkflow' schema is not defined in the current context.

Note: if i am using the activities from sub workflows in master workflow then everything works fine.

1821960_pastedImage_1.png

1821961_pastedImage_2.png

What could be the issue?

Replies

Highlighted

Adhiyan

Employee

27-08-2019

Hi Manoj,

Just looking at the logs shared , it looks like the workflow finishes after the subworkflow activity and then tries to start again.

The log from the JS code activity is not present in the logs.

That could be the reason of throwing the error.

also , I am not clear in which scenario it works fine as per the statement :

" if i am using the activities from sub workflows in master workflow then everything works fine"

Regards,

Adhiyan

Highlighted

_Manoj_Kumar

MVP

27-08-2019

Hello Adhiyan,

No, the workflow does not restart again, i restarted the workflow again that is why you are seeing the logs that way.

By the statement "<> if i am using the activities from sub workflows in master workflow then everything works fine".

i meant if i just copy paste the activities from the sub workflow into the master workflow and remove the sub-workflow then everything works fine.

The master workflow works absolutely fine with the one sub-workflow activity but whenever i am adding the second sub-workflow to the master workflow then i am getting the schema not defined error.

Highlighted

LeonieSwart

05-02-2020

Hi

 

Were you able to resolve the issue?

I have a similar issue but not with a sub workflow.

 

I had an existing workflow template, I've added an extra activity and when I use the workflow template for an actual workflow and try to run it, Campaign immediately throw the same error as you have.

 

Screenshot 2020-02-05 at 16.44.41.png

 

Thanks!

Leonie