Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Schema not defined when using 2 Sub workflows

Avatar

Avatar
Validate 1
MVP
_Manoj_Kumar
MVP

Likes

111 likes

Total Posts

310 posts

Correct Reply

97 solutions
Top badges earned
Validate 1
Contributor
Ignite 1
Shape 1
Give Back 5
View profile

Avatar
Validate 1
MVP
_Manoj_Kumar
MVP

Likes

111 likes

Total Posts

310 posts

Correct Reply

97 solutions
Top badges earned
Validate 1
Contributor
Ignite 1
Shape 1
Give Back 5
View profile
_Manoj_Kumar
MVP

27-08-2019

Hello there,

I am using 2 sub workflows in the master workflow. The Master workflow with one Subworkflow is working fine, but whenever i am adding the sencond sub workflow the master workflow fails to start and the Journal shows the error mentioned below:

  • WKF-560001 Failed to initialize the execution context for workflow (Id=356493320)
  • XTK-170024 The temporary 'temp:subworkflow' schema is not defined in the current context.

Note: if i am using the activities from sub workflows in master workflow then everything works fine.

1821960_pastedImage_1.png

1821961_pastedImage_2.png

What could be the issue?

Replies

Avatar

Avatar
Boost 50
Employee
Adhiyan
Employee

Likes

239 likes

Total Posts

342 posts

Correct Reply

124 solutions
Top badges earned
Boost 50
Boost 5
Boost 3
Boost 25
Boost 100
View profile

Avatar
Boost 50
Employee
Adhiyan
Employee

Likes

239 likes

Total Posts

342 posts

Correct Reply

124 solutions
Top badges earned
Boost 50
Boost 5
Boost 3
Boost 25
Boost 100
View profile
Adhiyan
Employee

27-08-2019

Hi Manoj,

Just looking at the logs shared , it looks like the workflow finishes after the subworkflow activity and then tries to start again.

The log from the JS code activity is not present in the logs.

That could be the reason of throwing the error.

also , I am not clear in which scenario it works fine as per the statement :

" if i am using the activities from sub workflows in master workflow then everything works fine"

Regards,

Adhiyan

Avatar

Avatar
Validate 1
MVP
_Manoj_Kumar
MVP

Likes

111 likes

Total Posts

310 posts

Correct Reply

97 solutions
Top badges earned
Validate 1
Contributor
Ignite 1
Shape 1
Give Back 5
View profile

Avatar
Validate 1
MVP
_Manoj_Kumar
MVP

Likes

111 likes

Total Posts

310 posts

Correct Reply

97 solutions
Top badges earned
Validate 1
Contributor
Ignite 1
Shape 1
Give Back 5
View profile
_Manoj_Kumar
MVP

27-08-2019

Hello Adhiyan,

No, the workflow does not restart again, i restarted the workflow again that is why you are seeing the logs that way.

By the statement "<> if i am using the activities from sub workflows in master workflow then everything works fine".

i meant if i just copy paste the activities from the sub workflow into the master workflow and remove the sub-workflow then everything works fine.

The master workflow works absolutely fine with the one sub-workflow activity but whenever i am adding the second sub-workflow to the master workflow then i am getting the schema not defined error.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
LeonieSwart
Level 2

Likes

12 likes

Total Posts

30 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Validate 1
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
Boost 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
LeonieSwart
Level 2

Likes

12 likes

Total Posts

30 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Validate 1
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
Boost 5
View profile
LeonieSwart
Level 2

05-02-2020

Hi

 

Were you able to resolve the issue?

I have a similar issue but not with a sub workflow.

 

I had an existing workflow template, I've added an extra activity and when I use the workflow template for an actual workflow and try to run it, Campaign immediately throw the same error as you have.

 

Screenshot 2020-02-05 at 16.44.41.png

 

Thanks!

Leonie