Report Builder Add-in Disappeared & Not Loading On Start Up

Avatar

Avatar

mogrogan

Avatar

mogrogan

mogrogan

27-09-2017

hi guys,


Any thoughts on the following problem?

Been using report builder fine for years, opened excel one day and report builder add-in tab is missing. Try usual approach of going options > add-ins and checking if it is disabled, but it says its active, however its definitely not loading at start up. I've tried uninstalling and reinstalling RB to no avail.

had an initial solve by re-installing office (as part of an upgrade),  but its happened again and i'm looking for an alternative solution

Excel version is 2016 - 32 bit - any other Qs let me know.

1312469_pastedImage_0.png

Replies

Avatar

Avatar

Gigazelle

Employee

Avatar

Gigazelle

Employee

Gigazelle
Employee

23-01-2018

When you reinstalled Report Builder, did you select the option 'for everyone using this computer', or 'only me'? Have you tried reinstalling, selecting the other option?

Additionally, can you double check and make sure that it's the 32-bit version of Office, and not 64-bit? You could also try downloading and installing the other bit version of Report Builder from inside the Analytics UI.

Avatar

Avatar

jcolgan29

Avatar

jcolgan29

jcolgan29

26-03-2018

this just happened for me too. ive tried uninstalling and reinstalling the add-in, excel, all of office -- i cannot get report builder to resurface even though it is both installed and selected as excel add-in

Avatar

Avatar

jamest7029278

Avatar

jamest7029278

jamest7029278

19-06-2018

Has anyone found a solution for this? I am having the same problem