Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Video metadata not populating in AEM

Avatar

Avatar
Ignite 1
Level 1
bing_jeen363189
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Ignite 1
Give Back
View profile

Avatar
Ignite 1
Level 1
bing_jeen363189
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Ignite 1
Give Back
View profile
bing_jeen363189
Level 1

30-10-2019

Hi,

I'm currently having issues with populating video metadata in AEM specifically for videos exported from Adobe Media Encoder. When I upload the source video to AEM, the metadata populates without any issues. I tried different export settings in Adobe Media Encoder and in After Effects but have not found a solution. I noticed the metadata in the exported video files has "pantry" attached to them. From what I've gathered in the forums, this is to mark exported video files as derivatives and to maintain integrity. I've attached a screenshot below for reference.

Screen Shot 2019-10-22 at 4.08.05 PM.png

Please advise. Thanks!

Replies

Avatar

Avatar
Establish
Community Manager
kautuk_sahni
Community Manager

Likes

1,127 likes

Total Posts

6,121 posts

Correct Reply

1,144 solutions
Top badges earned
Establish
Coach
Originator
Contributor 2
Contributor
View profile

Avatar
Establish
Community Manager
kautuk_sahni
Community Manager

Likes

1,127 likes

Total Posts

6,121 posts

Correct Reply

1,144 solutions
Top badges earned
Establish
Coach
Originator
Contributor 2
Contributor
View profile
kautuk_sahni
Community Manager

30-10-2019

Avatar

Avatar
Ignite 1
Employee
aemmarc
Employee

Likes

183 likes

Total Posts

243 posts

Correct Reply

92 solutions
Top badges earned
Ignite 1
Give Back 50
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 25
View profile

Avatar
Ignite 1
Employee
aemmarc
Employee

Likes

183 likes

Total Posts

243 posts

Correct Reply

92 solutions
Top badges earned
Ignite 1
Give Back 50
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 25
View profile
aemmarc
Employee

31-10-2019

Check the Namespace is defined in AEM. The XMP Metadata Writeback process will skip namespaces that aren't defined and not write that metadata to the file.

Avatar

Avatar
Ignite 1
Level 1
bing_jeen363189
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Ignite 1
Give Back
View profile

Avatar
Ignite 1
Level 1
bing_jeen363189
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Ignite 1
Give Back
View profile
bing_jeen363189
Level 1

31-10-2019

Hi aemmarc,

Just checked back with my team. For the source videos, the namespace is defined as what's shown from the screenshot I've provided (RetouchingWorkflow, Setlocation, etc.) and the metadata appears as we intended (Video, NYS1, etc).

After editing and exporting the videos through Media Encoder or After Effects, it changes from what was defined to "pantry <namespace>" (Pantry Retouchingworkflow, Pantry, Setlocation, etc) and the metadata from the source videos are still intact.

Here's a screenshot of comparing the results I get between a source video and edited video uploaded to AEM.

Screen Shot 2019-10-31 at 4.51.31 PM.png

It appears that extra word "pantry" is preventing the metadata from populating in AEM. Is it possible to export videos without "pantry" attached to the <namespace>? The goal is to populate the AEM page with the metadata from the edited video. I forgot to clarify, the first screenshot I provided shows the namespaces and metadata from both source video (left) and exported video (right) read from exiftool.