The contextHub option in the toolbar is not available when selecting preview mode on the page

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 1
shwetakhatana
Level 1

Like

1 like

Total Posts

6 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 1
shwetakhatana
Level 1

Like

1 like

Total Posts

6 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 1
View profile
shwetakhatana
Level 1

09-01-2019

I am using personalization on a page of my custom website having experience fragments, so i did all the process to achieve personalization, did targeting on that page, but after finishing targeting, when i am clicking on the preview mode, the contexthub option on the top left corner is not present to test the targeting applied on that page.

1663606_pastedImage_0.png

Replies

Avatar

Avatar
Coach
MVP
Arun_Patidar
MVP

Likes

1,442 likes

Total Posts

3,314 posts

Correct reply

941 solutions
Top badges earned
Coach
Contributor 2
Ignite 10
Give Back 700
Boost 1000
View profile

Avatar
Coach
MVP
Arun_Patidar
MVP

Likes

1,442 likes

Total Posts

3,314 posts

Correct reply

941 solutions
Top badges earned
Coach
Contributor 2
Ignite 10
Give Back 700
Boost 1000
View profile
Arun_Patidar
MVP

09-01-2019

please check Contexthub Tool bar issue in AEM 6.3  if helps

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,409 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,409 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile
smacdonald2008
Level 10

09-01-2019

Follow this doc - it will show you how to work with Content Fragments and Context Hub - Working with Experience Fragments and the Experience Manager ContextHub

There is a video too that shows you all working.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 1
shwetakhatana
Level 1

Like

1 like

Total Posts

6 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 1
shwetakhatana
Level 1

Like

1 like

Total Posts

6 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 1
View profile
shwetakhatana
Level 1

09-01-2019

Hi scott, I am practicing this on aem 6.4 and i have followed this article several times and it works well with we-retail, i dnt have any issue with it. But when i am using any other project other then that, first of all i am not getting the targeting mode (I have added the segments path(/conf/xelhire/settings/wcm/segments) and contexthub path (/libs/settings/cloudsettings/legacy/contexthub) for the project in the sites console so the mode is visible after adding them), secondly after targeting when i want to test the personalization I dont get the contexthub option at the top of the page on Preview mode so i am not able to see the persona,location option that comes on clicking the contexthub option.

So basically i am stuck on testing my personalization now.

Also I have tried downloading and installing the packages for the summit toys project that u referred in the issueContexthub Tool bar issue in AEM 6.3  ​, when I open the summit toys site also the targeting mode does not appear (see the screenshot below), which might be followed by the issue of contexthub option not coming as well just like i am facing currently. targeting mode not coming might be because the contexhub path is set to /etc/cloudsettings/default/contexthub (which might not be correct as there is no default under etc/cloudsettings).

1664206_pastedImage_1.png

Avatar

Avatar
Give Back
Level 1
agankitgupta11
Level 1

Like

1 like

Total Posts

2 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Boost 1
View profile

Avatar
Give Back
Level 1
agankitgupta11
Level 1

Like

1 like

Total Posts

2 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Boost 1
View profile
agankitgupta11
Level 1

09-01-2020

Hi, Is there any update? I am also facing the same issue with AEM 6.4.3.