Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Not able to login in AEM Publish instance

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
hitesh_m
Level 2

Likes

3 likes

Total Posts

40 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
hitesh_m
Level 2

Likes

3 likes

Total Posts

40 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
Affirm 1
View profile
hitesh_m
Level 2

02-03-2017

Hi, 

I am not able to login in AEM publish instance through web browser - 

<my_publish_instance_ip>:4503/crx/packmgr/index.jsp 

But if I test the same from replication agent, it says "Test connection successful"

Also if I check it from CURL , like curl -u admin:admin http://localhost:4503/crx/packmgr/service.jsp?cmd=ls  It works. 

Can you please help me understand the issue. 

Replies

Avatar

Avatar
Coach
Employee
Jörg_Hoh
Employee

Likes

1,118 likes

Total Posts

3,149 posts

Correct Reply

1,073 solutions
Top badges earned
Coach
Give back 600
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
View profile

Avatar
Coach
Employee
Jörg_Hoh
Employee

Likes

1,118 likes

Total Posts

3,149 posts

Correct Reply

1,073 solutions
Top badges earned
Coach
Give back 600
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
View profile
Jörg_Hoh
Employee

02-03-2017

Hi,

Can you elaborate, what "not able to login" means? How have you tried that? What was the error message (was there any)?

cheers,
Jörg

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
hitesh_m
Level 2

Likes

3 likes

Total Posts

40 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
hitesh_m
Level 2

Likes

3 likes

Total Posts

40 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
Affirm 1
View profile
hitesh_m
Level 2

02-03-2017

I wanted to check some properties in CRXDE, hence I went to http://<my_INSTANCE>:4503/crx/de/index.jsp , I got the login window 

I entered username and password (admin:admin) Workspace is crx.default 

I got the error Provided username and password do not match. 

However, the same instance works when I try curl -u admin:admin http://localhost:4503/crx/packmgr/service.jsp?cmd=ls 

Error in the browser console is 

  1. Request URL: <instancename>
    /crx/de/j_security_check
  2. Request Method:
    POST
  3. Status Code:
     
    403 Forbidden

Here are the logs in error.log

02.03.2017 16:52:22.188 *WARN* [qtp1345369604-2244] org.apache.sling.auth.core.impl.SlingAuthenticator handleSecurity: AuthenticationHandler did not block request; access denied

 

Hope this help

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,408 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,408 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile
smacdonald2008
Level 10

02-03-2017

Looks like there is an issue with AEM authentication service. Have you successfully login to this instance in past? 

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
hitesh_m
Level 2

Likes

3 likes

Total Posts

40 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
hitesh_m
Level 2

Likes

3 likes

Total Posts

40 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
Affirm 1
View profile
hitesh_m
Level 2

03-03-2017

Yes, I was always able to login.

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 6
leeasling
Level 6

Likes

73 likes

Total Posts

292 posts

Correct Reply

75 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 50
Boost 5
Boost 3
View profile

Avatar
Validate 10
Level 6
leeasling
Level 6

Likes

73 likes

Total Posts

292 posts

Correct Reply

75 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 50
Boost 5
Boost 3
View profile
leeasling
Level 6

03-03-2017

Check the referrer filter configuration and make sure the domain is allowed.

Avatar

Avatar
Give Back 5
Level 2
andrewj40704587
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

29 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
Ignite 1
Validate 1
View profile

Avatar
Give Back 5
Level 2
andrewj40704587
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

29 posts

Correct Reply

2 solutions
Top badges earned
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
Ignite 1
Validate 1
View profile
andrewj40704587
Level 2

07-03-2017

Can you try restarting the instance? Have you checked the normal things like caps lock, pasting an extra space after the username or password, etc. 

If you end up needing to reset the password you could try to package the admin user account from another instance (/home/users/whatever), then put that package in a /crx-quickstart/install folder on the local filesystem. The instance will pick it up and install it automatically. 

Avatar

Avatar
Establish
Community Manager
kautuk_sahni
Community Manager

Likes

1,167 likes

Total Posts

6,289 posts

Correct Reply

1,144 solutions
Top badges earned
Establish
Coach
Originator
Contributor 2
Contributor
View profile

Avatar
Establish
Community Manager
kautuk_sahni
Community Manager

Likes

1,167 likes

Total Posts

6,289 posts

Correct Reply

1,144 solutions
Top badges earned
Establish
Coach
Originator
Contributor 2
Contributor
View profile
kautuk_sahni
Community Manager

14-03-2017

Did you try the solution provided by community experts?

~kautuk

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 3
ronnyfm
Level 3

Likes

22 likes

Total Posts

70 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
View profile

Avatar
Validate 10
Level 3
ronnyfm
Level 3

Likes

22 likes

Total Posts

70 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
View profile
ronnyfm
Level 3

08-08-2017

How did you solve the issue?

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 3
ronnyfm
Level 3

Likes

22 likes

Total Posts

70 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
View profile

Avatar
Validate 10
Level 3
ronnyfm
Level 3

Likes

22 likes

Total Posts

70 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
View profile
ronnyfm
Level 3

04-10-2017

Another reason that could cause this issue is if there is a reindexing process running, such like the one suggested here: Performance tuning tips | 6.x  that does affect /oak:index/nodetype. Running this will prevent pretty much any other operation in the publish instance, though it will be able to render content.