Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Not able to compile aem-guides-wknd repository

veemat1
Level 2
Level 2

Hello All,

 I am new to AEM. I have set up AEM author and publish instances and able to deploy aem-guides-wknd repository using maven successful. The issue I have is with eclipse. I have installed aem plugin. When I open the aem-guides-wknd project, i get the following error and also do not see jcr-nodes properties in eclipse.

Capture.JPG

 

I am on the following environment. I think I need to convert the app.ui and app.content project to content type projects in eclipse, but i am not sure how. When i go to configure on particular projects, I do not get the options to make those projects as content projects.

 

Maven 3.6.3

Eclipse 2020.06

Java 11.08

AEM 6.5

AEM Tools ...p2update-1.3.0.

 

Greatly appreciate any help.

 

Thanks

 

 

 

1 Accepted Solution
veemat1
Correct answer by
Level 2
Level 2

After further investigation, I found that I need to set the correct jcr_root node in Project-> Properties. By default it is incorrect. 

veemat1_1-1599073835494.png

 

Setting these setting in both project UI.Apps and UI.Content resolved my issues.

 

Thank you for all your consideration and help

View solution in original post

5 Replies
Veena_Vikram
Community Advisor
Community Advisor

I will check this and tell you. Not sure with latest eclipse. I mostly use IntelliJ for development.

veemat1
Level 2
Level 2

Thank you Veena.. will wait. Let me know if any more details needed

bilal_ahmad
Level 5
Level 5

Hey @veemat1 I see that your eclipse is in 'Java' perspective. Please change your perspective from 'java' to 'AEM'. I hope you'd have already installed AEM developer tools. Once you change the perspective, you'll be able to see the 'properties' tab. Thanks, Bilal.

veemat1
Level 2
Level 2
Thanks for your help. I have tried that, still no properties
veemat1
Correct answer by
Level 2
Level 2

After further investigation, I found that I need to set the correct jcr_root node in Project-> Properties. By default it is incorrect. 

veemat1_1-1599073835494.png

 

Setting these setting in both project UI.Apps and UI.Content resolved my issues.

 

Thank you for all your consideration and help

View solution in original post