Expand my Community achievements bar.

Learn about Edge Delivery Services in upcoming GEM session
SOLVED

Getting this error in error log as soon as try to start local aem instance

Avatar

Level 3

monish7_0-1690870147521.png

 

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Level 1

Hi @monish_gavali,

Access the OSGI console(/system/console/bundles) and try to authenticate. Manually try to start any resolved bundles.

 

If this is not reachable, you will have to re-index your instance.

1. Stop your instance.

2. Go to C:\AEM 6.5\crx-quickstart\repository\index [sample path, locate similar path on your filesystem]

3. Delete all the files under the index folder.

4. restart your instance.

 

I hope this helps.

View solution in original post

3 Replies

Avatar

Community Advisor

Hello @monish_gavali ,

Please check this thread: https://experienceleaguecommunities.adobe.com/t5/adobe-experience-manager/aem-restart-issue-authenti... 

You will get multiple opinions and please do try one by one.

And finally please check if there are any OSGI config file "org.apache.sling.jcr.repoinit.RepositoryInitializer~aem-asset-wizard.cfg.json". If so just delete this.

Avatar

Correct answer by
Level 1

Hi @monish_gavali,

Access the OSGI console(/system/console/bundles) and try to authenticate. Manually try to start any resolved bundles.

 

If this is not reachable, you will have to re-index your instance.

1. Stop your instance.

2. Go to C:\AEM 6.5\crx-quickstart\repository\index [sample path, locate similar path on your filesystem]

3. Delete all the files under the index folder.

4. restart your instance.

 

I hope this helps.

Avatar

Employee Advisor

Hi @monish_gavali ,

 

Looks like something is wrong with your repository.

 

Here's a great article by one of our colleagues. Please check if you haven't already.

https://cqdump.joerghoh.de/2022/03/17/how-to-analyze-authentication-support-missing/ 

 

Hope this helps!

 

Regards,

Nitesh