Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

Edit and configure component options are not showing when we search in chrome browser

Avatar

Level 2

Hi All,

I am facing issue in authoring the component.  When I search a word in the page in edit mode and click on the component doesn't showing the configure option to author the dialog.  So I couldn't open the dialog to author in AEM 6.1.

Template type: Editable template

Browser : issue happening in Chrome only

AEM version: AEM 6.4.4

Please refer the below screenshot.  Any suggestions would be helpful.

Screen Shot 2019-10-10 at 6.56.12 PM.png

Thanks,

Velmurugan

0 Replies

Avatar

Community Advisor

Hi velmuruganv38

Even it is a bug in AEM 6.4.6 as well. Better to log a daycare ticket.

Regards,

Arpit Varshney

Avatar

Employee Advisor

I can confirm this is not a BUG. Cannot reproduce the issue on any AEM instances (6.3-6.5)

Screen Shot 2019-10-10 at 11.28.55 AM.png

Your best option is to check the developer console for any js errors.

Avatar

Level 2

hamidk92094312Yes it's happening in private mode also.

ka786​ & jbrar  I don't see any console errors.

Also noticed if we click outside of editable area and click on the component, i'm able to see config options.

Avatar

Community Advisor

Hi velmuruganv38  jbrar

The same behaviour is occurring in AEM 6.4.6 as well but only once.

Below are the steps in touchui:

1. Open any page and do ctrl+f and search for a word and click enter.

1843667_pastedImage_1.png

2. Click on dialog editable area and you can't see the edit & configure options.

1843668_pastedImage_5.png

3. Click outside.

1843669_pastedImage_6.png

4. Again Click on the editable area again and it is visible now.

1843670_pastedImage_7.png

It happened only once when a search is made after page load. The issue didn't happen after step 4 even though you make any search.

Regards,

Arpit Varshney

Avatar

Level 2

arpitv27529355 Yeah correct, it's happening only once.  Are you using Editable template?

jbrar​ Do you have any idea on this?

Avatar

Community Advisor

velmuruganv38 Yes, I have checked on pages created using editable template.

Avatar

Level 5

Hi All,

I am facing the same issue and I am using AEM 6.4.2.0. I have tried all the steps but still not able to see "configure" option.Is there any hotfix to fix this issue.Only these options are coming:

1852265_pastedImage_0.png

Regards,