dispatcher configuration in apache

aem_dev1 15-10-2015

Hi, i have installed AEM 6 in tomcat server (Unix). Publish port is 4503 and application will be accessed as below.

Example content: localhost:4503/aempublish/content/geometrixx-media/en.html.

Installed SSL in tomcat and apache web server. i am using dispatcher 4.1.8 and added below configs

/virtualhosts
      {
        "localhost:10000"
      }

    /renders
      {
      /rend01
        {

        /hostname "127.0.0.1"
        /port "4503"

      }
in filters added below.
/0023 { /type "allow" /url "/aempublish/content/*


Apache configurations: Apache is running at 4504
<VirtualHost localhost:4504>
        ProxyRequests Off
        <Location "/" >
                ProxyPass  https://localhost:10000/ (tried http as well)
                ProxyPassReverse  https://localhost:10000/ (tried http as well)
        </Location>
        SSLEngine on
        SSLCertificateFile <cert file location>
        SSLCertificateKeyFile <cert key location>
</VirtualHost>


<VirtualHost localhost:10000>
        ProxyPreserveHost On
        <Directory "/" >
          <IfModule disp_apache2.c>
                  SetHandler dispatcher-handler
                  ModMimeUsePathInfo On
          </IfModule>
        </Directory>
       SSLEngine on
        SSLCertificateFile <cert file location>
        SSLCertificateKeyFile <cert key location>

</VirtualHost>

 

When i hit the page with apache port i am getting 503 service temporarily unavailable and also see below in apache error logs. But no error in dispatcher logs

[Wed Apr 01 11:38:49 2015] [error] (111)Connection refused: proxy: HTTPS: attempt to connect to <ip address>:10000 (localhost) failed
[Wed Apr 01 11:38:49 2015] [error] ap_proxy_connect_backend disabling worker for (localhost)
[Wed Apr 01 11:38:49 2015] [error] proxy: HTTPS: disabled connection for (localhost)
[Wed Apr 01 11:38:53 2015] [error] proxy: HTTPS: disabled connection for (localhost)
[Wed Apr 01 11:38:53 2015] [error] proxy: HTTPS: disabled connection for (localhost)

when i tried with http, got the same error but it says http: disabled connection for (localhost)

Appreciated for quick response

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

mandeepg6805152
Employee
15-10-2015

Let me ask a few basic questions first. Are you able to access you page when you hit the apache port ?

If you are not using dispacher but trying a web server (apache in your case). This looks to me a very common configuration problem. 

Can you try the first few links mentioned in  https://www.google.co.in/search?q=ap_proxy_connect_backend+disabling+worker+for&oq=ap_proxy_connect_...

 

Let me know if you still face the issue. I would  then try to setup the same architecture and see what is going wrong.

Answers (0)