Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

randyn0611
Community profile randyn0611 Level 3
Job title here
Location here
12 BADGES
Level 3

Level 3

Learn more
Joined the community 21-01-2016 11:07:15 AM
Offline
Top badges earned by randyn0611
Customize the badges you want to showcase on your profile
Re: How to order assets displayed in asset finder selection dialog
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
I was finally able to solve the problem myself - sort of. I discovered that some widgets (ex: pathfield) have an orderby node that's used to specify results order. I queried under /libs for other nodes called 'orderby' and found one under the assetselector widget. I overlayed /libs/dam/gui/content/assetselector/search/form/orderby and orderby.sort and now get the data sorted. The one issue I've still got with this solution is that the sort is case sensitive so if there are a lot of names, titles...

Views

229

Likes

0

Replies

0
How to order assets displayed in asset finder selection dialog
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
I'm in the midst of converting users from classic UI to touch UI in AEM 6.3 and I need to be able to display the asset finder selection dialog (from the side panel) results in alpha order. I have been through the documentation about customizing the author instance and have not found what I need to make this happen. I guess my questions are: What type of component is that selection dialog? Does it have some built-in way to configure results order? I've seen references to an orderby node for some ...

Views

310

Likes

0

Replies

2
Re: AEM 6.1 - java.lang.IllegalArgumentException: Invalid token '' after changing token expiration
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
I verified that there is no white space in any of the values set in o.a.j.o.s.a.t.TokenConfigurationImpl. I also tried to delete the cookies as was mentioned in the 'AEM unable to login' thread. Once I change the expiration value I'm essentially locked out of that instance. The one setting I've got a question about is the 'Hash Algorithm'. I'm not certain what should be set there and it's not mentioned in that documentation I linked above.- Randy

Views

614

Likes

0

Replies

0
AEM 6.1 - java.lang.IllegalArgumentException: Invalid token '' after changing token expiration
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
I attempted to follow the instructions at (1) to set the token expiration down to 15 minutes and have been unable to login again. I'm getting this exception:11.01.2018 12:26:20.801 *WARN* org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler /java.lang.IllegalArgumentException: Invalid token ''at org.apache.jackrabbit.api.security.authentication.token.TokenCredentials.(TokenCredentials.java:42)at com.day.crx.security.token.impl.TokenAuthenticationHandler.extractCredentials(TokenAuthenticationHandler.java:464...

Views

1.1K

Likes

0

Replies

2
Re: AEM 6.1 | Oak 1.2 configuration to not index subassets created under dam:Asset documents
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
I have this same question. Were you able to find a solution to not indexing the subassets?Thanks,Randy

Views

416

Likes

0

Replies

0
Re: Restrict user from adding new tags via TagInputField
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
OK - I added a handler for the 'addtag' event and that seems to be the right place for what I want to do, but how do I interrupt the event flow? So far I've not found a way to stop the add from happening.Thanks,Randy

Views

284

Likes

0

Replies

0
Restrict user from adding new tags via TagInputField
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
We make use of the xtype tags field on a page dialog and the users are able to add new tags to the default namespace via the TagInputField. Is it possible to disable creation of new tags in that widget and make it select only? Or will it be necessary to listen for an event to stop it? I've read through the documentation on the widget and nothing jumped out at me. Any pointers would be greatly appreciated!Thanks,Randy Nolen

Views

374

Likes

0

Replies

1
Re: AEM - How to tweak activation error message?
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
We're working in the classic UI. Our preprocessor throws a ReplicationException with the text 'No topic/sub-topic assigned' and the AEM activation error display code adds the 'for path...' part. It's the 'for path...' that I'd like to be able to modify. Here's a screenshot:

Views

235

Likes

0

Replies

0
AEM - How to tweak activation error message?
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
We are working in an AEM 6.1 environment and have created an activation preprocessor that will stop pages from being activated if certain attributes are not set. That works great but we'd also like to change the error message that's displayed by the activation process when the preprocessor throws a ReplicationExcdeption. Can anyone point me to the code that actually displays the error message?

Views

590

Likes

0

Replies

4
How to disable the login screen
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
I'm hoping that the answer to this is fairly simple. We're running AEM 6.1 SP1 with smart card authentication for our authors and want to disable the login screen altogether. Is there a simple way to accomplish that? The caveat is that for admin purposes I still need to be able to login with user Id and password when I RDP into the author server itself. I've read that I can copy the /libs/granite/core/content/login structure to /apps, then replace it but I'm not certain that's the best way to ap...

Views

701

Likes

0

Replies

1
Re: /bin/wcm/heavymove issue
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
Thanks, JK - we're running AEM 6.1 SP1. I attempted to turn on logging for this by creating a debug and trace-level logger for 'com.day.cq.wcm.core.impl.servlets' but that got a single line in the log:15.07.2016 07:47:11.734 *DEBUG* [127.0.0.1 [1468583025705] GET /bin/wcm/heavymove HTTP/1.1] com.day.cq.wcm.core.impl.servlets.HeavyMoveDialogServlet Searching for references for the path: /content/history/nhhc/research/histories/ship-histories/confederate_ships/roebuck-side-wheel-seamerwhich was no...

Views

461

Likes

0

Replies

0
/bin/wcm/heavymove issue
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
When we attempt to move a web page from one place to another we're seeing a problem with the built-in /bin/wcm/heavymove. For some reason this operation is taking a minimum of 4-5 minutes (and sometimes up to 15) to complete - which is obviously beyond a browser's timeout limit. Has anyone else seen behavior like this? Here's output from the request log:14/Jul/2016:16:06:47 -0400 [31467] -> GET /bin/wcm/heavymove?path=%2Fcontent%2Fhistory%2Fnhhc%2Fresearch%2Fhistories%2Fship-histories%2Fconfeder...

Views

819

Likes

0

Replies

3
Re: AEM 6.1 | move page dialog does not open
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
I am facing this same problem. Did you find a solution?

Views

2.4K

Likes

0

Replies

0
Re: Smart Card Authentication to Author
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
The problem was indeed the SSO configuration. Once I had correctly configured both SSO and LDAP, the smart card authentication worked as expected.

Views

225

Likes

0

Replies

0
Re: Smart Card Authentication to Author
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
I don't believe there was a custom login module based on what I see in the repository.xml file. Here's the content of the element and there's no defined: --> --> I was not here when the original smart card authentication was implemented and those that did the implementation did not leave documentation behind describing what they did.

Views

215

Likes

0

Replies

0
Re: Smart Card Authentication to Author
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
I suspect the issue is with SSO configuration. We have the Day CQ SSO Authentication Handler configured in CQ 5.5 instance and it migrated over but it doesn't appear that AEM 6.1 is picking that up as an authentication handler so I'm assuming that it was superseded by the Granite SSO Authentication Handler? I'll try configuring that to see if it resolves the problem.

Views

215

Likes

0

Replies

0
Smart Card Authentication to Author
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
We are migrating a site from CQ 5.5 to AEM 6.1 and the site uses smart card authentication for the authors. I can't seem to get this functionality working on the 6.1 site and am not sure where to look to do this sort of authentication. It appears that we're losing the smart card credentials somewhere along the line as I can see the credentials in the 5.5 requests but not in the 6.1 requests. Here are samples from the access.log from each server:From 5.5 server (where 1234567890 is the smart card...

Views

476

Likes

0

Replies

5
Re: Query issues after migrating from CQ 5.5 to AEM 6.1
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
Thanks for your response. I tried the change in the orderby clause and it did not generate the error, but did not actually order the results at all so I'm not sure what's going on there. If I remove the @fn:lower-case then the results are ordered but the ordering is case sensitive. For some reason the lower-case function is not working at this point.

Views

485

Likes

0

Replies

0
Query issues after migrating from CQ 5.5 to AEM 6.1
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
I am testing a site that I recently migrated from CQ 5.5 to AEM 6.1 and I found issues with one of our existing queries. The query in question is:path=/content/history/research/histories property=@../jcr:content/cq:template property.value=/apps/history/templates/redirectpage orderby=@fn:lower-case(jcr:content/jcr:title) orderby.sort=asc p.limit=-1I've discovered that there are a couple of different problems with the query - first that the 'property=@../jcr:content/cq:template' no longer returns ...

Views

2.2K

Likes

0

Replies

9
Modifying page properties via siteadmin changing page primary type
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
We have run into what seems an odd situation with our CQ 5.5 installation. I create a page thru siteadmin and the value of jcr:content/jcr:primaryType is cq:PageContent as expected. If I then select the page, open the properties dialog, and save the page the jcr:primaryType is being changed to nt:unstructured which is causing problems in other areas. The real puzzler about this is that in my local environment I do not see the problem but we are seeing it in both our QA and Production environment...

Views

156

Likes

0

Replies

1
Re: Apply sorted tree nodes to siteadmin 'redirect' pathfield
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
The problem was that the dialog was already in our /apps/history/pages/page directory. I just hadn't realized that there were already customizations that had been made. Thanks for the help!

Views

307

Likes

0

Replies

0
Re: Apply sorted tree nodes to siteadmin 'redirect' pathfield
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
It appears that my page component is not being rendered. I changed the label on the redirect field to 'RedirectMe' but that's not what I see when I open the properties dialog. I'm still seeing 'Redirect'. So I guess the question is: why is the system not seeing my version of the component? Thanks for the help!

Views

276

Likes

0

Replies

0
Re: Apply sorted tree nodes to siteadmin 'redirect' pathfield
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
Here's the structure of the page:/apps/history/templates/redirectpage has sling:resourceType of /apps/history/pages/redirectpage/apps/history/pages/redirectpage has sling:resourceSuperType of /apps/history/pages/page/apps/history/pages/page has sling:resourceSuperType of foundation/components/pageI've created a couple of new pages using this template and it still seems that the page is being rendered by /libs/foundation/components/page. I even set the sling:superResourceType in /apps/history/pag...

Views

275

Likes

0

Replies

0
Re: Apply sorted tree nodes to siteadmin 'redirect' pathfield
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
I do see my clientlibs in the Client Libraries dump: cq.widgets/apps/cq/ui/widgets/apps/foundation/components/page/clientlibs/apps/history/sort-pathfield-tree/clientlib I also put an alert message at the top of the sort function and cleared my browser cache, but it still doesn't get loaded.

Views

274

Likes

0

Replies

0
Re: Apply sorted tree nodes to siteadmin 'redirect' pathfield
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
The JS does exist in the component but I can't determine that it's actually being loaded. Here's a screenshot of my component in CRXDE:[img]Screen Shot 2015-09-01 at 1.01.12 PM.png[/img]I tried putting an alert at the top of the JS (not there in the screenshot) but it doesn't seem to be getting executed. Thanks!

Views

271

Likes

0

Replies

0
Re: Apply sorted tree nodes to siteadmin 'redirect' pathfield
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
Thanks for the reply. Here's the XML for the dialog: But since the advanced tab from the dialog is an include, here's part of the XML from /apps/foundation/components/page/tab_advanced (note the 'listener' on the 'redirect' item): Any guidance on what I'm doing wrong would be greatly appreciated!

Views

270

Likes

0

Replies

0
Re: Apply sorted tree nodes to siteadmin 'redirect' pathfield
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
Yes - the clientlibs folder has a categories property with a value of cq:widgets and it's got a jcr:primaryType value of cq:clientLibraryFolder.

Views

272

Likes

0

Replies

0
Apply sorted tree nodes to siteadmin 'redirect' pathfield
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
Our customer wants to be able to see tree nodes in alphanumeric order in the pathfield dialog from the 'redirect' field on the siteadmin page properties dialog. I found an article here - http://experience-aem.blogspot.com/2014/04/aem-cq-56-sort-tree-nodes-of-browse-dialog-pathfield.html - that shows what appears to be a pretty simple solution to what our customer wants. I've been struggling with this for a couple of days but can't seem to find the right solution to add the listener described in ...

Views

1.3K

Likes

0

Replies

14
Re: How to get instance of com.day.cq.search.Trends when using QueryBuilder
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
Thanks for the response. So is there no way to get the Trends when using QueryBuilder? I've read through the linked document and there's no mention of Trends at all there.

Views

119

Likes

0

Replies

0
Re: How to get instance of com.day.cq.search.Trends when using QueryBuilder
Avatar
Ignite 10
Level 3
randyn0611
Level 3

Likes

0 likes

Total Posts

39 posts

Correct reply

3 solutions
Top badges earned
Ignite 10
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
View profile
randyn0611
- Adobe Experience Manager
I guess that I'm surprised that we have this public interface defined but the only way to get an instance of an implementation is to first instantiate a SimpleSearch object. I had hoped that there was some other way to get hold of an instance.

Views

114

Likes

0

Replies

0