Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Google Analytics

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 4
alim92960278
Level 4

Likes

37 likes

Total Posts

103 posts

Correct Reply

5 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile

Avatar
Validate 25
Level 4
alim92960278
Level 4

Likes

37 likes

Total Posts

103 posts

Correct Reply

5 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Boost 5
Boost 3
View profile
alim92960278
Level 4

15-10-2015

Two part question:

I have added a Google Analytics tool to my property, entered my UA numbers and left everything else at the default settings.

I have a general page load rule that works perfectly fine for my Adobe Analytics tool. I haven't changed any of the Google Analytics setting under this rule and "Don't load Google Universal Analytics on these pages" is unchecked.

Why is nothing being sent to Google Analytics?
 

--------------

After I add a Google Analytics "Classic" tool to my mostly stock property, I can see checkmarks below the GA "Classic" logo for the default event based rules.

Editing an individual event based rule I can see that the GA tool has been configured with event settings.

Why doesn't this happen when I add a Google Analytics Universal tool?

Thanks in advance.

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Validate 10
Level 10
ParitMittal
Level 10

Likes

90 likes

Total Posts

817 posts

Correct Reply

349 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 50
Boost 5
Boost 3
View profile

Avatar
Validate 10
Level 10
ParitMittal
Level 10

Likes

90 likes

Total Posts

817 posts

Correct Reply

349 solutions
Top badges earned
Validate 10
Validate 1
Boost 50
Boost 5
Boost 3
View profile
ParitMittal
Level 10

01-12-2015

Hi Ali,

Thanks for reaching out to our community.As per the part 1 of the question it appears that there is an issue with the configuration of Google Analytics tool that has added to the web property. For more details on adding a Google Analytics tool , Please refer the following link -https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/dtm/ga.html.

we are also looking into the part 2 of the question and will get back to you on that in some time.

Thanks & Regards

Parit Mittal

Answers (0)