NextGenRIA - Hosted VM image - mosaic icon

Avatar

Avatar

gareth_faulkner

Avatar

gareth_faulkner

gareth_faulkner

27-09-2009

In the hosted VM image there is no icon on the desktop as mentioned in the exercise guide.

Can someone confirm that the URL is just

http://localhost:8080/mosaic/#

When I run this, the mosaic flex app is loading, but the screen is blank....  I am not getting the login screen.

I have stopped the LC JBoss service and started the mosaic server.  I have run the ant task with no errors, and there are no errors in the Tomcat command window.

Gareth

Replies

Avatar

Avatar

Hodmi

Avatar

Hodmi

Hodmi

28-09-2009

Looks like the Mosaic Air client shortcut got removed some how.

You can access it by suing Start -> Programs -> Mosaic

As it states in the Exercise Guide on page 14, the connection URL for the AIR tool is http://localhost:8080 (no /mosaic/#).  If you use a different URL then you will see either an Off-Line or a Disconnected indicator beside the button at the bottom of the app.  You will also not see any apps in your list.

May I ask were you got the http://localhost:8080/mosaic/# URL?

Avatar

Avatar

Val_Snider-Lync

Avatar

Val_Snider-Lync

Val_Snider-Lync

28-09-2009

I'm going to assume this discussion has been resolved so I'm marking as assumed answered.

Cheers,

Val

Avatar

Avatar

gareth_faulkner

Avatar

gareth_faulkner

gareth_faulkner

29-09-2009

I did not realise the shortcut was to an AIR app, I was trying http://localhost:8080/mosaic directly into a browser.

Anyway, I have now tried it via the air app using the start menu shortcut (administrator/ password/ http://localhost:8080) and when I click Connect nothing is happening....

No errors in the logs as far as I can tell, and when I ran the ant script there were no errors either.  This could be a problem with just the hosted VM, so has anyone else using the hosted VM got it to work?

Gareth

Avatar

Avatar

Keishichi

Avatar

Keishichi

Keishichi

30-09-2009

I'm getting exact same issue with Mosaic AIR application - nothing happens after clicking "Connect" button with three inputs.

Gareth - did you find out what the reason is?

Thx,

Keishichi

Avatar

Avatar

Hodmi

Avatar

Hodmi

Hodmi

30-09-2009

There are a few of things to check:

1 - Did you shutdown the LiveCycle server?

2 - Did you start the Mosaic server?

3 - Are there any errors in the Mosaic Server window?

4 - When you login using the Mosaic Client do you see an "off-line" or "disconnected" note at the bottom of the interface (next to the button)?

5 - Did you run the ANT script after the Mosaic Server was running?

Avatar

Avatar

gareth_faulkner

Avatar

gareth_faulkner

gareth_faulkner

30-09-2009

1. Yes

2. Yes

3. No

4. No visible changes in the AIR app

5. Yes, and it ran with no errors

Gareth Faulkner

Avatar

Avatar

Hodmi

Avatar

Hodmi

Hodmi

30-09-2009

Hummm, very interesting.

Would you have a bit of time today to do a Connect session?  I'd like to see what is going on.

Avatar

Avatar

Keishichi

Avatar

Keishichi

Keishichi

30-09-2009

I got exactly same situation with Gareth.

Keishichi

Avatar

Avatar

Keishichi

Avatar

Keishichi

Keishichi

30-09-2009

I can do Connect session NOW.


Login to http://my.adobe.acrobat.com/k7

Keishichi