Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

[AEM Gems Webinar] Accelerating Experience Manager as a Cloud Service development with Rapid Development Environments
SOLVED

While starting up AEM instance Getting 503 ERROR

Avatar

Level 3

HTTP ERROR: 503

Problem accessing /. Reason:

    AuthenticationSupport service missing. Cannot authenticate request.
1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Level 3

rajs73651622 This is a very generic message and definitely not enough to point out the problem. However, this may signify some sort of repository inconsistency.

I would suggest you to check for SegmentNotFound errors in the error.log file and in case you find those you can refer to [1] in order to resolve the segment store inconsistencies.

[1] Fix Inconsistencies in the repository when SegmentNotFound Issue is reported in AEM 6.x

View solution in original post

3 Replies

Avatar

Correct answer by
Level 3

rajs73651622 This is a very generic message and definitely not enough to point out the problem. However, this may signify some sort of repository inconsistency.

I would suggest you to check for SegmentNotFound errors in the error.log file and in case you find those you can refer to [1] in order to resolve the segment store inconsistencies.

[1] Fix Inconsistencies in the repository when SegmentNotFound Issue is reported in AEM 6.x

Avatar

Level 1

It may also occur, if you are running AEM instance with a user other than expected user. For example, instance should start using aemuser but u are starting it with root user.

Avatar

Level 1

Hi everyone.
This worked for me:


remove files:
/crx-quickstart/repository/segmentstore/repo.lock
/crx-quickstart/launchpad/felix/cache.lock

remove folder:
/crx-quickstart/repository/index/launchpad/config/org/apache/sling/jcr/repoinit

I hope this helps
Cheers