Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

[AEM Gems Webinar] Accelerating Experience Manager as a Cloud Service development with Rapid Development Environments

reindexing is not working publish instance

Avatar

Level 2

I created index for custom properties in author instance. it is reindexed successfully and warning message “Traversing 1000 nodes…” in error.log is also wiped off in author instance.

But when i installed the same package in publish instance, reindexing is not working(i.e reindex value is set not setting to false) and in the error log i am seeing the below message. Could you please help me on this ASAP as major blocker for us.

 

14.10.2016 22:12:24.630 *INFO* [pool-9-thread-4] org.apache.jackrabbit.oak.plugins.index.IndexUpdate Found a new index node [customLuceneIndex]. Reindexing would be requested
14.10.2016 22:12:29.630 *INFO* [pool-9-thread-5] org.apache.jackrabbit.oak.plugins.index.IndexUpdate Found a new index node [customLuceneIndex]. Reindexing would be requested
14.10.2016 22:12:34.630 *INFO* [pool-9-thread-3] org.apache.jackrabbit.oak.plugins.index.IndexUpdate Found a new index node [customLuceneIndex]. Reindexing would be requested
14.10.2016 22:12:36.073 *INFO* [10.67.5.48 [1476479556072] GET /content/cqms_nonexistent_page.html HTTP/1.1] org.apache.sling.engine.impl.SlingRequestProcessorImpl service: Resource /content/cqms_nonexistent_page.html not found
14.10.2016 22:12:39.630 *INFO* [pool-9-thread-5] org.apache.jackrabbit.oak.plugins.index.IndexUpdate Found a new index node [customLuceneIndex]. Reindexing would be requested
14.10.2016 22:12:44.630 *INFO* [pool-9-thread-5] org.apache.jackrabbit.oak.plugins.index.IndexUpdate Found a new index node [customLuceneIndex]. Reindexing would be requested
14.10.2016 22:12:44.631 *WARN* [pool-9-thread-5] org.apache.jackrabbit.oak.plugins.index.AsyncIndexUpdate [async] The index update is still failing
org.apache.jackrabbit.oak.api.CommitFailedException: OakAsync0002: Missing index provider detected for type [lucene] on index [/oak:index/customLuceneIndex]
               at org.apache.jackrabbit.oak.plugins.index.AsyncIndexUpdate$DefaultMissingIndexProviderStrategy.onMissingIndex(AsyncIndexUpdate.java:836)
               at org.apache.jackrabbit.oak.plugins.index.IndexUpdate.collectIndexEditors(IndexUpdate.java:202)
               at org.apache.jackrabbit.oak.plugins.index.IndexUpdate.enter(IndexUpdate.java:144)
               at org.apache.jackrabbit.oak.spi.commit.VisibleEditor.enter(VisibleEditor.java:57)
               at org.apache.jackrabbit.oak.spi.commit.EditorDiff.process(EditorDiff.java:49)
               at org.apache.jackrabbit.oak.plugins.index.AsyncIndexUpdate.updateIndex(AsyncIndexUpdate.java:372)
               at org.apache.jackrabbit.oak.plugins.index.AsyncIndexUpdate.run(AsyncIndexUpdate.java:322)
               at org.apache.sling.commons.scheduler.impl.QuartzJobExecutor.execute(QuartzJobExecutor.java:105)
               at org.quartz.core.JobRunShell.run(JobRunShell.java:207)
               at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1142)
               at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:617)
               at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
14.10.2016 22:12:45.465 *INFO* [10.67.5.48 [1476479565464] GET /content/cqms_nonexistent_page.html HTTP/1.1] org.apache.sling.engine.impl.SlingRequestProcessorImpl service: Resource /content/cqms_nonexistent_page.html not found
14.10.2016 22:12:49.630 *INFO* [pool-9-thread-3] org.apache.jackrabbit.oak.plugins.index.IndexUpdate Found a new index node [customLuceneIndex]. Reindexing would be requested
14.10.2016 22:12:50.445 *INFO* [10.67.5.48 [1476479570444] GET /content/cqms_nonexistent_page.html HTTP/1.1] org.apache.sling.engine.impl.SlingRequestProcessorImpl service: Resource /content/cqms_nonexistent_page.html not found

5 Replies

Avatar

Employee

how are you deploying the index? Are you using ACS Commons Ensure OAK Index? What version of AEM and OAK are you using?

Regards,

Opkar

https://adobe-consulting-services.github.io/acs-aem-commons/features/ensure-oak-index.html

Avatar

Level 2

I am using AEM 6.0. Recently cq-6.0.0-hotfix-9456-1.0.zip (oak 1.0.28) is installed on our severs. both author and publish have same hotfixes and service packs available.

I created a new node(customLuceneIndex) under oak:index node and made a package of it and installed in author & publish instances. 

In author reindexing done successfully and reindex value set to false once it is done. but where as in publish i am getting above mentioned warning and reindex value is not setting to false as it is not reindexing.

Please help in resolving this.

Thanks & Regards,

Parveen

Avatar

Level 9

14.10.2016 22:12:49.630 *INFO* [pool-9-thread-3] org.apache.jackrabbit.oak.plugins.index.IndexUpdate Found a new index node [customLuceneIndex]. Reindexing would be requested
 

As per the log, it seems you need to reforce the indexing and do it manually. Have you tried it?

Regards,

Jitendra

Avatar

Level 2

Yes, i tried reindexing using /etc/acs-commons/oak-index-manager.html. It is processing continuously, but reindex is not setting to false. It is processing since last 2 days but no use.

In author it took 10 mins max