Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

content package not getting installed using install folder in ui.apps

Avatar

Level 1

We are working to move towards Cloud Manager for our CI/CD.
We are using process mentioned here:
https://docs.adobe.com/content/help/en/experience-manager-cloud-service/implementing/developing/aem-...

But although I am keeping the zip content packages under "install" folder, in Stage it is only deploying in Publishers but not installing in Author.

Package deploys fine in both Auth and Publish in Dev and QA which have single Auth and single Pub.
Stage have 1 Auth and 2 Pubs.

 

Any pointer..?

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Community Advisor

Hi,

Is your master branch has the same POM as non prod POM?
Can you also check if the package is getting copied or not in Stage?

View solution in original post

13 Replies

Avatar

Correct answer by
Community Advisor

Hi,

Is your master branch has the same POM as non prod POM?
Can you also check if the package is getting copied or not in Stage?

Avatar

Level 1
yes, pom versions are same. How to check if the package is getting copied or not in Auth..?

Avatar

Level 3

Hi @Mayukh001 

Could you also please check on ACL's missing if any(since you've mentioned content packages) along with what @arunpatidar mentioned.

Avatar

Level 1
Can you please confirm what you want me to check on ACL. I am checking package installation in crx/packmgr using admin id.

Avatar

Level 4
I did not make any ACL change. Package was added here: by creating "/content/install", "/content/install.author", "/content/install.pubblish" folder under ui.apps/src/main/content/jcr_root/apps/

Avatar

Level 4
HI, Yes, that issue got resolved by adding 2 folders under ui.apps called "install.author" and "install.publish" and copy-pasted the content package zip. When you run maven build it will install the package wither to author or author+publish. It has some limitation as well... If you need full detail and setup let me know.

Avatar

Level 1
Hi, I've created the folder ui.apps/install.author and put in it the content package. After the Cloud Manager deploy I'can't see the package installed on Crxde. Any suggests?

Avatar

Level 2

we have the same issue as well. The package ui.apps and ui.content are uploaded to publish instances but NOT INSTALLED. but this is not happening in QA environment and prod. Untill last release it started happening in production as well. we even raised an adobe support ticket, not much help from them.  Could you please let me know how did you resolve. 

 

note:

we are using cloud manager non-production pipeline to build and deploy on stage. The Stage environment is non-production for us and we have  preprod and prod as part of production pipeline. 

We are using 0.0.1-SNAPSHOT in the pom. We didn't want to maintain any versions

project created based on maven archetype 33

Avatar

Level 1

Hi,

Did you solve your issue ? We are facing the same thing on AEM 6.5 : we use the "Production pipeline" on Cloud Manager to build and deploy on STAGE (1 author, 2 publish), and packages are uploaded but not installed on Author and Publish. We have the message "A different version is installed" that references the version before the deployment.

Thank you