Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

An error occurred while moving page in AEM6.1

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
rama_krishna11
Level 2

Likes

4 likes

Total Posts

18 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
rama_krishna11
Level 2

Likes

4 likes

Total Posts

18 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile
rama_krishna11
Level 2

29-12-2015

HI all,

I am trying to move the page from one place to another place, getting the below error in alert but page is moved successfully. 

How to avoid that error message. please help me in this.

"An error occurred while moving page"

 

The below message i have seen in one of blogs that is having information like below but they are not providing what is the solution

CQ 6.1 Upgrade Issues

Issue: Move/Rename  - RESOLVED

CMS Editors cannot move pages or assets in both website and DAM folders. If you try to do this, you will get the following error message: "An error occurred while moving page".

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,406 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,406 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile
smacdonald2008
Level 10

04-01-2016

Follow the AEM documentation:

https://docs.adobe.com/docs/en/cq/5-6-1/wcm/page_create_edit.html#Moving or Renaming Page

If you follow the procedure and still get an error - then open a ticket. There is a bug. 

Answers (12)

Answers (12)

Avatar

Avatar
Level 1
pieters87517922
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct Reply

0 solutions
View profile

Avatar
Level 1
pieters87517922
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

1 post

Correct Reply

0 solutions
View profile
pieters87517922
Level 1

29-04-2019

Hi,

Is there an update on this ticket? I still have this issue in AEM 6.2.0

Kind regards

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 3
poojac35931336
Level 3

Likes

20 likes

Total Posts

50 posts

Correct Reply

8 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 3
poojac35931336
Level 3

Likes

20 likes

Total Posts

50 posts

Correct Reply

8 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 10
Boost 1
View profile
poojac35931336
Level 3

10-07-2018

Hi smacdonald2008

Any update on this?

I am facing the same issue in AEM 6.2

Avatar

Avatar
Boost 5
Level 2
chandu_t
Level 2

Likes

7 likes

Total Posts

29 posts

Correct Reply

5 solutions
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
Affirm 5
View profile

Avatar
Boost 5
Level 2
chandu_t
Level 2

Likes

7 likes

Total Posts

29 posts

Correct Reply

5 solutions
Top badges earned
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
Affirm 5
View profile
chandu_t
Level 2

22-01-2018

We fixed by using call to old asyncRequest call instead of doFormUpload.

Avatar

Avatar
Give Back 10
Level 2
pradeepn6086740
Level 2

Likes

2 likes

Total Posts

16 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
Boost 1
View profile

Avatar
Give Back 10
Level 2
pradeepn6086740
Level 2

Likes

2 likes

Total Posts

16 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back 10
Give Back 5
Give Back 3
Give Back
Boost 1
View profile
pradeepn6086740
Level 2

13-01-2018

Hi,

How did you fix this issue? We are using AEM 6.2 SP1 version.

Thanks,

Pradeep

Avatar

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,406 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile

Avatar
Validate 25
Level 10
smacdonald2008
Level 10

Likes

1,406 likes

Total Posts

12,671 posts

Correct Reply

2,278 solutions
Top badges earned
Validate 25
Validate 10
Validate 1
Give back 900
Give back 600
View profile
smacdonald2008
Level 10

04-02-2016

I asked support to look at this to see if its a known issue or was fixed. 

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
trench999
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

79 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 3
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
trench999
Level 2

Likes

6 likes

Total Posts

79 posts

Correct Reply

4 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Affirm 3
View profile
trench999
Level 2

03-02-2016

What is the resolution to this?  We have the same global issue.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
rama_krishna11
Level 2

Likes

4 likes

Total Posts

18 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
rama_krishna11
Level 2

Likes

4 likes

Total Posts

18 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile
rama_krishna11
Level 2

29-12-2015

verified but is is not issue with those properties. Those are considered at the time of creation i think.

Same content, In my local instance working but problem only with CMS instance.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
mohanr80993572
Level 2

Likes

2 likes

Total Posts

24 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
mohanr80993572
Level 2

Likes

2 likes

Total Posts

24 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 1
View profile
mohanr80993572
Level 2

29-12-2015

Properties like cq:allowedTemplates, allowedParents, allowedPaths, allowedChildren for the template of the page (being moved) and the destination parent page might be causing the issue. Please check them once.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
rama_krishna11
Level 2

Likes

4 likes

Total Posts

18 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
rama_krishna11
Level 2

Likes

4 likes

Total Posts

18 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile
rama_krishna11
Level 2

29-12-2015

Using siteadmin, we are moving page.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
rama_krishna11
Level 2

Likes

4 likes

Total Posts

18 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
rama_krishna11
Level 2

Likes

4 likes

Total Posts

18 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 3
Boost 1
Affirm 1
View profile
rama_krishna11
Level 2

29-12-2015

It is DEV CMS, no permission to check logs in crx quick start logs folder or system/console. Let me check and get back to you if any error.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
mohanr80993572
Level 2

Likes

2 likes

Total Posts

24 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
mohanr80993572
Level 2

Likes

2 likes

Total Posts

24 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
Boost 1
View profile
mohanr80993572
Level 2

29-12-2015

How are you trying to move the page, from CRXDE Lite or from SiteAdmin?

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 10
edubey
Level 10

Likes

273 likes

Total Posts

1,502 posts

Correct Reply

392 solutions
Top badges earned
Validate 1
Give Back 50
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 25
View profile

Avatar
Validate 1
Level 10
edubey
Level 10

Likes

273 likes

Total Posts

1,502 posts

Correct Reply

392 solutions
Top badges earned
Validate 1
Give Back 50
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 25
View profile
edubey
Level 10

29-12-2015

 What do you see in error.logs when you perform this operation