Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

AEM 6.4.3.0 touch UI editting/adding components in author instance is not working

Avatar

Avatar
Give Back
Level 1
alexanderg59929
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Ignite 1
View profile

Avatar
Give Back
Level 1
alexanderg59929
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Ignite 1
View profile
alexanderg59929
Level 1

03-05-2019

Hello,

We are upgrading from AEM 6.3 to AEM 6.4.

And while working with AEM 6.4.3.0 we have encounter a problem of loosing the possibility to

edit in touch UI the existing components or to add new components in parsys.

The edit/configure/add actions are just not there any more.

This seems to happen after deploying javascript/css changes into /etc/designs/clientlibs.

Had anyone experiences such issue ?

What are the required permissions for a user to be able to edit/modify content in author instance?

Initially I thought that this was some weird permissions lost issue, but it does not seem to be so.

Any ideas are welcomed, since I am a bit lost with this strange problem

Kind regards,

Alexander

Replies

Avatar

Avatar
Coach
Employee
jbrar
Employee

Likes

389 likes

Total Posts

869 posts

Correct Reply

283 solutions
Top badges earned
Coach
Establish
Give Back 50
Give Back 5
Give Back 3
View profile

Avatar
Coach
Employee
jbrar
Employee

Likes

389 likes

Total Posts

869 posts

Correct Reply

283 solutions
Top badges earned
Coach
Establish
Give Back 50
Give Back 5
Give Back 3
View profile
jbrar
Employee

03-05-2019

This looks like a known issue with the SP3 install.To workaround this issue:

1. Go to Package Manager       

2. Reinstall package "cq-ui-wcm-admin-content-1.0.1004.zip"

3. Recompile all JSPs (http://<AEM HOST>:<AEM PORT/system/console/slingjsp) OR Restart the instance.

Avatar

Avatar
Give Back
Level 1
alexanderg59929
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Ignite 1
View profile

Avatar
Give Back
Level 1
alexanderg59929
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

2 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Ignite 1
View profile
alexanderg59929
Level 1

03-05-2019

I have tried that, but it did not resolve the issue.

Upgrading to 6.4.4 did not help as well.

We are using some custom handlebars instead of HTL/Sightly and I have noticed and error related to it.

Are there any changes related to handlebars support between 6.3 and 6.4 ?

Avatar

Avatar
Coach
Employee
jbrar
Employee

Likes

389 likes

Total Posts

869 posts

Correct Reply

283 solutions
Top badges earned
Coach
Establish
Give Back 50
Give Back 5
Give Back 3
View profile

Avatar
Coach
Employee
jbrar
Employee

Likes

389 likes

Total Posts

869 posts

Correct Reply

283 solutions
Top badges earned
Coach
Establish
Give Back 50
Give Back 5
Give Back 3
View profile
jbrar
Employee

03-05-2019

As per the repository restructuring[1] in 6.4, /etc/designs node was moved to /libs/settings/wcm/designs

You might need to create new overlay under "/apps/settings/wcm/design"

[1] Pomocník pre Adobe Experience Manager | Repository Restructuring in AEM 6.4