Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

AEM 6.2 - Missing element AD in element OCD

sandeepk1310028
Level 2
Level 2

We are getting following errors in error.log. Any idea what these errors are and how to fix them ?

Missing element AD in element OCD : bundle://469.0:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.acs.commons.wcm.properties.shared.impl.SharedComponentPropertiesImpl.xmlorg.apache.felix.metatype

[ERROR]

Wed, Mar 29 2017 
17:39:19 MDT

Missing element AD in element OCD : bundle://469.0:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.acs.commons.rewriter.impl.StylesheetInlinerTransformerFactory.xmlorg.apache.felix.metatype

[ERROR]

Wed, Mar 29 2017 
17:39:19 MDT

Missing element AD in element OCD : bundle://468.0:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.forms.test.service.impl.FormDataXMLProviderRegistryImpl.xmlorg.apache.felix.metatype

[ERROR]

Wed, Mar 29 2017 
17:39:19 MDT

Missing element AD in element OCD : bundle://434.0:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.cq.social.enablement.services.impl.EnablementSiteServiceImpl.xmlorg.apache.felix.metatype

[ERROR]

Wed, Mar 29 2017 
17:39:19 MDT

Missing element AD in element OCD : bundle://434.0:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.cq.social.enablement.services.impl.EnablementContentReplicationFilterFactory.xmlorg.apache.felix.metatype

[ERROR]

Wed, Mar 29 2017 
17:39:19 MDT

Missing element AD in element OCD : bundle://430.0:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.cq.social.user.impl.transport.HttpToPublisherImpl.xmlorg.apache.felix.metatype

[ERROR]

Wed, Mar 29 2017 
17:39:19 MDT

Missing element AD in element OCD : bundle://430.0:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.cq.social.user.endpoints.impl.UserProfileOperationService.xmlorg.apache.felix.metatype

[ERROR]

Wed, Mar 29 2017 
17:39:19 MDT

Missing element AD in element OCD : bundle://430.0:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.cq.social.user.endpoints.impl.CommunityUserOperationService.xmlorg.apache.felix.metatype

[ERROR]

Wed, Mar 29 2017 
17:39:19 MDT

Missing element AD in element OCD : bundle://430.0:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.cq.social.site.impl.SiteConfiguratorImpl.xmlorg.apache.felix.metatype

[ERROR]

Wed, Mar 29 2017 
17:39:19 MDT

Missing element AD in element OCD : bundle://430.0:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.cq.social.site.impl.AnalyticsComponentConfigurationServiceImpl.xmlorg.apache.felix.metatype

[ERROR]

Wed, Mar 29 2017 
17:39:19 MDT

Missing element AD in element OCD : bundle://430.0:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.cq.social.site.endpoints.impl.SiteOperationService.xmlorg.apache.felix.metatype

[ERROR]

Wed, Mar 29 2017 
17:39:19 MDT

Missing element AD in element OCD : bundle://420.0:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.cq.media.publishing.impl.servlets.OriginalImageServlet.xmlorg.apache.felix.metatype

[ERROR]

Wed, Mar 29 2017 
17:39:19 MDT

Missing element AD in element OCD : bundle://406.0:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.aemds.guide.cache.impl.DefaultCacheStoreProvider.xmlorg.apache.felix.metatype

[ERROR]

Wed, Mar 29 2017 
17:39:19 MDT

Missing element AD in element OCD : bundle://406.0:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.aemds.guide.cache.CacheManager.xmlorg.apache.felix.metatype

[ERROR]

Wed, Mar 29 2017 
17:39:19 MDT

Missing element AD in element OCD : bundle://283.0:0/OSGI-INF/metatype/com.day.cq.workflow.impl.CQPayloadMap.xmlorg.apache.felix.metatype

[ERROR]

Wed, Mar 29 2017 
17:39:19 MDT

Missing element AD in element OCD : bundle://283.0:0/OSGI-INF/metatype/com.day.cq.workflow.compatibility.ScriptContextProviderImpl.xmlorg.apache.felix.metatype

[ERROR]

Wed, Mar 29 2017 
17:39:19 MDT

Missing element AD in element OCD : bundle://283.0:0/OSGI-INF/metatype/com.day.cq.workflow.compatibility.CQWorkflowProcessRunner.xmlorg.apache.felix.metatype

1 Accepted Solution
kautuk_sahni
Correct answer by
Community Manager
Community Manager

See this post:- 

Link:- http://help-forums.adobe.com/content/adobeforums/en/experience-manager-forum/adobe-experience-manage...

// It is known issue. Please raise a daycare ticket for this. The errors should not affect the running of your instance, they are more annoying than fatal.

 

I hope this would help you.

~kautuk

View solution in original post

0 Replies
smacdonald2008
Level 10
Level 10

Did you install acs.commons packages? 

MC_Stuff
Level 9
Level 9

Hi Sandeep,

Error indicate issue with bundle jar meta type file. Try with some older version & may be latest one having some issue. 

Regards,

kautuk_sahni
Correct answer by
Community Manager
Community Manager

See this post:- 

Link:- http://help-forums.adobe.com/content/adobeforums/en/experience-manager-forum/adobe-experience-manage...

// It is known issue. Please raise a daycare ticket for this. The errors should not affect the running of your instance, they are more annoying than fatal.

 

I hope this would help you.

~kautuk

View solution in original post

dmartinec
Level 1
Level 1
The link provided doesn't go to an article related to this topic. How can this be marked as solved, when it wasn't solved?
puradawid
Level 3
Level 3

I am having this same problem with ACS commons - in terms of Shared Properties feature - can't configure it from Felix console. This link kautuksahni​ shared is just getting me into main page of this forum.

Tried to google that problem but find nothing. This looks like AD is missing in OCD node and I am wondering if this state should be forbidden from any reason (no need to have attributes in configuration at all).

radhakrishnan72
Level 2
Level 2

Hi Kautuksahni,

                          could you please update the URL as i don't see anything related to this thread in the given URL?

Thanks & Regards,

Radhakrishna.

shubham_b
Community Advisor
Community Advisor

Unable to view the url (redirects to Adobe Experience Manager ) Please help updating the url

Luc_Rochefort
Level 2
Level 2

Hi!

I see the same kind of error after migrating from 6.2 to 6.4

org.apache.felix.metatype Missing element AD in element OCD in bla.bla

The link provided is unfortunately broken

fabianh12876403
Level 3
Level 3

I have the same Problem wit aem 6.4 and acs-commons 4.2.0.

I can't login with idp (saml login) anymore. And it's not possible to create any new form (aem-forms).

After uninstalling acs-commons 4.2.0 I can create new form (aem-forms), but idp login still not working.

Our luck is that the problem is just on the develop server. So we have a bit time to fix it.

But what will happen if we have the same on production system?

Log Message when creating a form (aem-forms)

12.08.2019 10:01:37.246 *ERROR* [10.240.33.41 [1565596897237] POST /content/dam/formsanddocuments/ HTTP/1.1] org.apache.sling.servlets.post.impl.operations.ModifyOperation Exception during response processing

.

org.apache.sling.api.resource.PersistenceException: Cannot copy ancestor /content/forms/af to descendant /content/forms/af

Log Message Missing element AD

12.08.2019 10:23:37.736 *ERROR* [qtp124151956-2511] org.apache.felix.metatype fromDocuments: Error accessing document bundle://586.0:0/OSGI-INF/metatype/metatype.properties : XML parsing exception while readi

ng metadata: Attr.value missing f. Role (position:START_TAG <LC Role='null'>@29:34 in bundle://586.0:0/OSGI-INF/metatype/metatype.properties)

12.08.2019 10:23:37.739 *ERROR* [qtp124151956-2511] org.apache.felix.metatype Missing element AD in element OCD : bundle://615.1:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.aemds.guide.addon.signing.echosign.impl.EchoSignS

erviceImpl.xml

12.08.2019 10:23:37.761 *WARN* [qtp124151956-2511] org.apache.jackrabbit.oak.query.QueryImpl Traversal query (query without index): select [jcr:path], [jcr:score], * from [nt:base] as a where [cq:componentPat

h] = 'fd/fmaddon/components/analytics/formanalytics' and isdescendantnode(a, '/etc/cloudservices/sitecatalyst') /* xpath: /jcr:root/etc/cloudservices/sitecatalyst//*[(@cq:componentPath = 'fd/fmaddon/component

s/analytics/formanalytics')] */; consider creating an index

12.08.2019 10:23:37.774 *ERROR* [qtp124151956-2511] org.apache.felix.metatype Missing element AD in element OCD : bundle://660.1:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.aemds.formset.service.impl.FormsetServiceImpl.xml

12.08.2019 10:23:37.780 *ERROR* [qtp124151956-2511] org.apache.felix.metatype Missing element AD in element OCD : bundle://677.0:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.fd.readerextensions.service.impl.ReaderExtensions

ServiceImpl.xml

12.08.2019 10:23:37.783 *ERROR* [qtp124151956-2511] org.apache.felix.metatype fromDocuments: Error accessing document bundle://694.1:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.forms.admin.impl.LCFormsAdminServiceImpl.prop

erties : XML parsing exception while reading metadata: unterminated entity ref (position:TEXT #Mon Nov 26 10:4...@7:155 in bundle://694.1:0/OSGI-INF/metatype/com.adobe.forms.admin.impl.LCFormsAdminServiceImpl

.properties)

And if I tried to login with ldap user via idp (saml login)

12.08.2019 10:22:39.835 *INFO* [qtp124151956-2511] org.apache.sling.auth.core.impl.SlingAuthenticator handleLoginFailure: Unable to authenticate null: UserId/Password mismatch.

12.08.2019 10:23:16.425 *ERROR* [10.240.33.41 [1565598196422] GET /home/users/{company}/SotwfBnHRxrDJw2jVJGj.preferences.json HTTP/1.1] com.day.cq.security.impl.AbstractHTMLResponseServlet Authorizable | com.adobe

.granite.security.user.internal.UserPropertiesImpl@4c848679

@kautuksahni​the link is not working anymore it's going just on the startpage, so it's useless. please update if it's helpful