Expand my Community achievements bar.

Dive into Adobe Summit 2024! Explore curated list of AEM sessions & labs, register, connect with experts, ask questions, engage, and share insights. Don't miss the excitement.
SOLVED

Adding a node (component) via Eclipse

Avatar

Level 1

Hi, I'm following the WKND tutorial. On part 2, when adding a header component form Eclipse, I don't have an option to add a new node (right-click > new). Can anyone help here? Additional question, can I use Brackets or VS Code IDEs for this kind of tasks? Thanks.

Screen Shot 2019-08-28 at 3.38.34 pm.png

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Level 6

Hi karloe75358780​,

That can be because the AEM plugin is syncing the incorrect root folder.

To confirm, right click on the ui.apps directory and click on Properties.

Next in AEM, reset the path to your jcr_root directory as shown below:

1823480_pastedImage_0.png

If it is the correct path, then navigate to the one where it shows the complete path and not where it only says src.

1823481_pastedImage_1.png

Regards,

Ram

View solution in original post

5 Replies

Avatar

Level 5

Hi  karloe75358780

Please check the following screen shot and the path. I believe you are navigating to the wrong path. You shouldn't select the main->src.....

1822465_pastedImage_1.png

Avatar

Level 1

Thanks for the response, I think thats the only path I have that I can reach till component/structure. I gone through all the folders but i can find any other.

One thing I suspect causing is that my directories do not have labels like [nt:folder] or [re:root] or [sling:folder]. This probably related to my problem.

Avatar

Level 5

Hi karloe75358780

Please change the perspective to AEM and restart your eclipse again, your directories will get the labels like [nt:folder] or [re:root] or [sling:folder].

1823462_pastedImage_1.png

Avatar

Correct answer by
Level 6

Hi karloe75358780​,

That can be because the AEM plugin is syncing the incorrect root folder.

To confirm, right click on the ui.apps directory and click on Properties.

Next in AEM, reset the path to your jcr_root directory as shown below:

1823480_pastedImage_0.png

If it is the correct path, then navigate to the one where it shows the complete path and not where it only says src.

1823481_pastedImage_1.png

Regards,

Ram

Avatar

Level 1

Screen Shot 2019-10-28 at 2.42.52 AM.pngHi, Same Issue, even after reproducing your steps above. I have create new node option, any change, someone could make a detailed step-by-step on how to solve this issue. Thanks . (see screen shots)Screen Shot 2019-10-28 at 2.42.35 AM.png