Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Navto – article x collections

Avatar

Level 2

Hello,

Where can we find tutorials about navto on DPS 2015?

We'd like to know how to do navto in different ways:

  • from a collection to another collections
  • from an article of a collection to an article of another collection
  • article of a collection to another collection

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Employee
9 Replies

Avatar

Employee

Hi Alberto,

We only support navto:// links to another article at the moment. We don't support links to collections or links to articles within the context of another collection.

The format of the navto:// link is the same as with the previous version of DPS. Use navto://articlename.

Neil

Avatar

Level 4

This is now supported correct?

navto://collection/[MainCollection]

Avatar

Correct answer by
Employee

Yes. Please see Hyperlinks in AEM Mobile     

Avatar

Level 4

Great. Yes we have tried this but its only working on the web-viewer not on mobile devises?

See weblink.

Accept button is set to navto main collection. Works on web-viewer but we get this in Mobil app:

Web Viewer

IMG_5360.PNG

Below is what we get in non preview app:

IMG_5361.PNG

Avatar

Employee

That's odd. One possibility is that you have 2 top-level collections, one for phone and one for tablet, and you're checking on the phone. If that's the case, instead of using the navto://collection/[collectionname] format, use the goto://ApplicationViewState/library format, which jumps to the "home" collection.

Avatar

Employee

Strange. The main collection is obviously published, or it wouldn't be showing up in Web Viewer. Does it happen on all mobile devices you tried, or just one?

Avatar

Level 4

Happens on ios pad, phone and android pad. So pretty sure its all Mobil devises.

Avatar

Employee

I don't know what could be causing the collection not to load when the navto link is tapped. You might call tech support so that they can help you troubleshoot and file a bug if necessary.