Bad CPU on OSX

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 1
Peter127
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

5 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
View profile

Avatar
Validate 1
Level 1
Peter127
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

5 posts

Correct reply

0 solutions
Top badges earned
Validate 1
View profile
Peter127
Level 1

09-04-2021

Hello,

 

I'm creating a form using AEM Forms (AEM 6.5.5.0 and appropriate forms addon from https://experienceleague.adobe.com/docs/experience-manager-release-information/aem-release-updates/f...).

Everything worked fine - I was able to create a form. The issue is with the Document of Record Preview. When I click "Generate Preview" I'm getting an error and stacktrace shows:

 

09.04.2021 08:33:40.674 *INFO* [127.0.0.1 [1617950020051] GET /content/xfaforms/profiles/default.print.pdf HTTP/1.1] com.adobe.service.ProcessResource Service XMLFormService: Starting native process with command line "/Users/osx.user/projects/forms-poc/aem/.gradle/aem/localInstance/instance/author/crx-quickstart/bedrock/svcnative/XMLFormService/bin/XMLForm.exe" -MyPath /Users/osx.user/projects/forms-poc/aem/.gradle/aem/localInstance/instance/author/crx-quickstart/bedrock/svcnative/XMLFormService -IOR IOR:000000000000002249444C3A636F6D2F61646F62652F736572766963652F4D616E616765723A312E30000000000000010000000000000074000102000000000D3139322E3136382E312E31340000EE2E00000019333037353334393934312F42522D32382F0100000000000000000000000000020000000000000008000000004A41430000000001000000200000000005010001000000010001000100010109000000020501000100010100 -AppServer Adobe-OSGi
09.04.2021 08:33:40.685 *ERROR* [127.0.0.1 [1617950020051] GET /content/xfaforms/profiles/default.print.pdf HTTP/1.1] com.adobe.forms.aem.impl.XFANativeServiceImpl Exception:
java.lang.IllegalStateException: Connection to failed service.
at com.adobe.service.ResourcePooler.allocateResource(ResourcePooler.java:104)
...

Full stacktrace is available here: https://pastebin.com/h9F9QT0j.

 

(Actually I started investigation from Signature step not working - it generates PDF as well and the stacktrace looks the same so I suppose that there is something wrong with PDF generation)

 

In logs, I can see the command XMLForms.exe which is called and failed. When I execute the same command, I'm getting "Bad CPU type in executable". I'm on macOS Catalina.

 

I found similar issues and the closest is this: https://experienceleaguecommunities.adobe.com/t5/adobe-experience-manager-forms/adaptive-form-with-x.... The solution was to install every missing library. But I'm getting this nasty bad CPU error instead of missing library error.

 

I'm new to macOS, but I've read that Apple dropped support for 32bit apps in Catalina, and looks like the XMLForms binary (called by XMLForms.exe bash script) is 32bit app:

❯ file XMLForm
XMLForm: Mach-O executable i386

 

I searched the docs (this one: https://experienceleague.adobe.com/docs/experience-manager-65/forms/install-aem-forms/osgi-installat...) and it mentions "UNIX based" OSes (which I believe macOS is? 🤔). But some of the dependencies which should be installed are Linux only - like glibc. MacOS isn't mentioned there explicitly.

 

My question is: is macOS fully supported for forms?

Or maybe the issue is in a totally different place?

 

Thanks in advance 🙂

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Affirm 25
Employee
PulkitJain
Employee

Likes

87 likes

Total Posts

89 posts

Correct reply

43 solutions
Top badges earned
Affirm 25
Boost 50
Give Back 10
Establish
Boost 25
View profile

Avatar
Affirm 25
Employee
PulkitJain
Employee

Likes

87 likes

Total Posts

89 posts

Correct reply

43 solutions
Top badges earned
Affirm 25
Boost 50
Give Back 10
Establish
Boost 25
View profile
PulkitJain
Employee

09-04-2021

@Peter127 

Please be informed that PDF generation or Mobile forms are not feasible on MAC. That's why we haven't specified any 32-bit libs substitute for MAC os in the official documentation.

Answers (0)