Adaptive form with XDP problem

Ruytero-HzmPcE

28-01-2016

Hi

A colleague and I are facing a problem when we try to create or open an adaptive form with an XDP attached as datamodel.

Every time we receive the following error(s)

 

Running system is: 

AEM Forms 6.1 FP 2 on OSX

28.01.2016 12:58:01.952 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982281941] GET /etc/clientlibs/granite/utils.js HTTP/1.1] com.adobe.granite.ui.clientlibs.impl.HtmlLibraryManagerImpl Start building JS library: /etc/clientlibs/granite/utils
28.01.2016 12:58:01.954 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982281941] GET /etc/clientlibs/granite/utils.js HTTP/1.1] com.adobe.granite.ui.clientlibs.impl.HtmlLibraryManagerImpl finished building library /etc/clientlibs/granite/utils.js
28.01.2016 12:58:01.969 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982281943] GET /etc/clientlibs/granite/jquery/granite.js HTTP/1.1] com.adobe.granite.ui.clientlibs.impl.HtmlLibraryManagerImpl Start building JS library: /etc/clientlibs/granite/jquery/granite
28.01.2016 12:58:01.970 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982281943] GET /etc/clientlibs/granite/jquery/granite.js HTTP/1.1] com.adobe.granite.ui.clientlibs.impl.HtmlLibraryManagerImpl finished building library /etc/clientlibs/granite/jquery/granite.js
28.01.2016 12:58:02.009 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982281995] GET /etc/clientlibs/granite/jquery-ui.css HTTP/1.1] com.adobe.granite.ui.clientlibs.impl.HtmlLibraryManagerImpl Start building CSS library: /etc/clientlibs/granite/jquery-ui
28.01.2016 12:58:02.011 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982281995] GET /etc/clientlibs/granite/jquery-ui.css HTTP/1.1] com.adobe.granite.ui.clientlibs.impl.HtmlLibraryManagerImpl finished building library /etc/clientlibs/granite/jquery-ui.css
28.01.2016 12:58:02.083 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282069] GET /etc/clientlibs/granite/jquery-ui.js HTTP/1.1] com.adobe.granite.ui.clientlibs.impl.HtmlLibraryManagerImpl Start building JS library: /etc/clientlibs/granite/jquery-ui
28.01.2016 12:58:02.092 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282069] GET /etc/clientlibs/granite/jquery-ui.js HTTP/1.1] com.adobe.granite.ui.clientlibs.impl.HtmlLibraryManagerImpl finished building library /etc/clientlibs/granite/jquery-ui.js
28.01.2016 12:58:02.670 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.service.ResourcePooler Failure while process launch, attempt: 1
28.01.2016 12:58:02.671 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] jacorb.poa Using server ID (8947555109) for transient POA
28.01.2016 12:58:02.728 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.service.ProcessResource Service XMLFormService: Starting native process with command line "/Users/ronnyruyters/Documents/AEM/AEM_6.1/crx-quickstart/bedrock/svcnative/XMLFormService/bin/XMLForm.exe" -MyPath /Users/ronnyruyters/Documents/AEM/AEM_6.1/crx-quickstart/bedrock/svcnative/XMLFormService -IOR IOR:000000000000002249444C3A636F6D2F61646F62652F736572766963652F4D616E616765723A312E30000000000000010000000000000074000102000000000C31302E39392E382E32343700CD05000000000019383934373535353130392F42522D31302F0100000000000000000000000000020000000000000008000000004A41430000000001000000200000000005010001000000010001000100010109000000020501000100010100   -AppServer Adobe-OSGi
28.01.2016 12:58:02.777 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.service.ResourcePooler Failure while process launch, attempt: 2
28.01.2016 12:58:02.954 *WARN* [ProcessResource@3017e8c0(name=XMLForm.exe,pid=0) Error Reader] com.adobe.service.ProcessResource Service XMLFormService: Process ProcessResource@3017e8c0(name=XMLForm.exe,pid=0) terminated abnormally with error code 133
28.01.2016 12:58:02.956 *INFO* [POADestructor] jacorb.poa POA BR-10 destroyed
28.01.2016 12:58:02.956 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.service.ResourcePooler Failure while process launch, attempt: 3
28.01.2016 12:58:02.957 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] jacorb.poa Using server ID (8947555109) for transient POA
28.01.2016 12:58:03.018 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.service.ProcessResource Service XMLFormService: Starting native process with command line "/Users/ronnyruyters/Documents/AEM/AEM_6.1/crx-quickstart/bedrock/svcnative/XMLFormService/bin/XMLForm.exe" -MyPath /Users/ronnyruyters/Documents/AEM/AEM_6.1/crx-quickstart/bedrock/svcnative/XMLFormService -IOR IOR:000000000000002249444C3A636F6D2F61646F62652F736572766963652F4D616E616765723A312E30000000000000010000000000000074000102000000000C31302E39392E382E32343700CD05000000000019383934373535353130392F42522D31312F0100000000000000000000000000020000000000000008000000004A41430000000001000000200000000005010001000000010001000100010109000000020501000100010100   -AppServer Adobe-OSGi
28.01.2016 12:58:03.079 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.service.ResourcePooler Failure while process launch, attempt: 4
28.01.2016 12:58:03.107 *WARN* [ProcessResource@3286a25(name=XMLForm.exe,pid=0) Error Reader] com.adobe.service.ProcessResource Service XMLFormService: Process ProcessResource@3286a25(name=XMLForm.exe,pid=0) terminated abnormally with error code 133
28.01.2016 12:58:03.109 *INFO* [POADestructor] jacorb.poa POA BR-11 destroyed
28.01.2016 12:58:03.110 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.service.ResourcePooler Failure while process launch, attempt: 5
28.01.2016 12:58:03.111 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] jacorb.poa Using server ID (8947555109) for transient POA
28.01.2016 12:58:03.168 *INFO* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.service.ProcessResource Service XMLFormService: Starting native process with command line "/Users/ronnyruyters/Documents/AEM/AEM_6.1/crx-quickstart/bedrock/svcnative/XMLFormService/bin/XMLForm.exe" -MyPath /Users/ronnyruyters/Documents/AEM/AEM_6.1/crx-quickstart/bedrock/svcnative/XMLFormService -IOR IOR:000000000000002249444C3A636F6D2F61646F62652F736572766963652F4D616E616765723A312E30000000000000010000000000000074000102000000000C31302E39392E382E32343700CD05000000000019383934373535353130392F42522D31322F0100000000000000000000000000020000000000000008000000004A41430000000001000000200000000005010001000000010001000100010109000000020501000100010100   -AppServer Adobe-OSGi
28.01.2016 12:58:03.233 *ERROR* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.adobe.forms.aem.impl.XFANativeServiceImpl Exception:
java.lang.IllegalStateException: Connection to failed service.
    at com.adobe.service.ResourcePooler.allocateResource(ResourcePooler.java:100)
    at com.adobe.service.ConnectionFactoryManagerPeer.getConnectionResourceFromPool(ConnectionFactoryManagerPeer.java:76)
    at com.adobe.service.ConnectionFactoryManagerPeerImpl.getConnection(ConnectionFactoryManagerPeerImpl.java:155)
 


28.01.2016 12:58:03.235 *ERROR* [0:0:0:0:0:0:0:1 [1453982282651] GET /content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer.xfajson HTTP/1.1] com.day.cq.wcm.core.impl.WCMDebugFilter Error during include of SlingRequestPathInfo: path='/content/forms/af/TML/Test/jcr:content/guideContainer', selectorString='null', extension='xfajson', suffix='null'
org.apache.sling.api.scripting.ScriptEvaluationException: javax.servlet.ServletException: com.adobe.forms.service.LCFormsServiceException
    at org.apache.sling.scripting.core.impl.DefaultSlingScript.call(DefaultSlingScript.java:388)
    at org.apache.sling.scripting.core.impl.DefaultSlingScript.eval(DefaultSlingScript.java:171)

 

Thanks in advance

Regards

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Rob_Freeman

Employee

23-06-2017

I'm aware that this is an old thread, but I have just had this problem with a 6.2 install on CentOS 7 64bit in Docker.   I found when executing the /bedrock/svcnative/XMLFormService/bin/XMLForm.exe at the command line, that I was missing some 32 bit libraries, and also that libraries in the /crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/ were not being found.

The solution was to execute the XMLForm.exe, get an error, cure, and repeat until I had no more missing library errors.  This resulted in the following cure :

yum install glibc.i686

ln -s /{path}/crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/libomnithread.so.3 /lib/libomnithread.so.3

ln -s /{path}/crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/libomniORB4.so.1 /lib/libomniORB4.so.1

ln -s /{path}/crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/libomniDynamic4.so.1 /lib/libomniDynamic4.so.1

ln -s /{path}/crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/libstdc++.so.6 /lib/libstdc++.so.6

ln -s /{path}/crx-quickstart/bedrock/svcnative/ServicesNatives2/lib/libgcc_s.so.1 /lib/libgcc_s.so.1

yum install libX11.i686

Answers (2)

Answers (2)

Ruytero-HzmPcE

29-01-2016

1) cleared browser cache several times same error. Also used different browser, same error

2) Yes, installed AEM Forms addon for OSX: adobe-aemfd-osx-pkg-2.4.6.zip

3) All except a couple are Active. I made a screenshot