Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

AEM Adaptive Forms - Analytics Integration/Report

victor_toledo_d
Level 2
Level 2

Hi all

I'm working with AEM Form, i have some forms created. Now i'm trying to integrate them with Analytics. The integration is working, I am getting the data on my SiteCatalyst Report Suite and i can display them on my graphics.

The problem is with the Summary Report into AEM. When i select the form and i clicked on Analytics Report, i get "No analytics data found for the selected date range."

[img]2015-06-24_15-38-36.png[/img]

and searching on my error.log i found this exception:

com.adobe.aem.formsndocuments.analytics.report.util.ReportingUtils JSONException while creatiing the result object
org.apache.sling.commons.json.JSONException: JSONObject["globalData"] not found.
 at org.apache.sling.commons.json.JSONObject.get(JSONObject.java:372)
 at org.apache.sling.commons.json.JSONObject.getJSONObject(JSONObject.java:466)
 at com.adobe.aem.formsndocuments.analytics.report.util.ReportingUtils.replaceHashWithSom(ReportingUtils.java:183)
 at com.adobe.aem.formsndocuments.analytics.report.servlet.AnalyticsReportingServlet.getReportJson(AnalyticsReportingServlet.java:171)
 at com.adobe.aem.formsndocuments.analytics.report.servlet.AnalyticsReportingServlet.doPost(AnalyticsReportingServlet.java:86)

org.apache.sling.engine.impl.SlingRequestProcessorImpl service: Uncaught SlingException
java.lang.NullPointerException: null
 at com.adobe.aem.formsndocuments.analytics.report.servlet.AnalyticsReportingServlet.getReportJson(AnalyticsReportingServlet.java:175)
 at com.adobe.aem.formsndocuments.analytics.report.servlet.AnalyticsReportingServlet.doPost(AnalyticsReportingServlet.java:86)
 at org.apache.sling.api.servlets.SlingAllMethodsServlet.mayService(SlingAllMethodsServlet.java:148)
 at org.apache.sling.api.servlets.SlingSafeMethodsServlet.service(SlingSafeMethodsServlet.java:344)
 at org.apache.sling.api.servlets.SlingSafeMethodsServlet.service(SlingSafeMethodsServlet.java:375)
 at org.apache.sling.engine.impl.request.RequestData.service(RequestData.java:533)
 at org.apache.sling.engine.impl.filter.SlingComponentFilterChain.render(SlingComponentFilterChain.java:45)
 at org.apache.sling.engine.impl.filter.AbstractSlingFilterChain.doFilter(AbstractSlingFilterChain.java:64)
 at com.day.cq.personalization.impl.TargetComponentFilter.doFilter(TargetComponentFilter.java:96)

I configured the "AEM Forms Analytics Configuration" (see attached image)

[img]2015-06-24_15-39-53.png[/img]

any idea?

Thanks in advance

1 Accepted Solution
victor_toledo_d
Correct answer by
Level 2
Level 2

raghav gupta wrote...

Are you still getting this error ? Is this Adaptive Form or Mobile Form ? Can you try after deleting analytics cached data i.e. deleting "analyticsdatanode" node ? It should be similar to this path - /content/dam/formsanddocuments/<formPath>/jcr:content/metadata/analyticsdatanode

 

YES!!! Is working, you saved me. 

One thing to add, i deleted the node on /content/dam/formsanddocuments/<formPath>/jcr:content/analyticsdatanode, into metadata the node analyticsdatanode doesn´t exist.

Thank you very much, raghav gupta

smiley

View solution in original post

5 Replies
raghav_gupta1
Level 1
Level 1

Are you still getting this error ? Is this Adaptive Form or Mobile Form ? Can you try after deleting analytics cached data i.e. deleting "analyticsdatanode" node ? It should be similar to this path - /content/dam/formsanddocuments/<formPath>/jcr:content/metadata/analyticsdatanode

mandeepg6805152
Employee
Employee

Did you create follow the section  "Creating Cloud Service Framework" below from the doc https://helpx.adobe.com/aem-forms/6/configure-analytics-adaptive-forms.html 

victor_toledo_d
Level 2
Level 2

Thanks!

Yes, i created the Analytics Configuration and the framework. And both are working because i'm getting the data on my SiteCatalyst Report Suite.

victor_toledo_d
Correct answer by
Level 2
Level 2

raghav gupta wrote...

Are you still getting this error ? Is this Adaptive Form or Mobile Form ? Can you try after deleting analytics cached data i.e. deleting "analyticsdatanode" node ? It should be similar to this path - /content/dam/formsanddocuments/<formPath>/jcr:content/metadata/analyticsdatanode

 

YES!!! Is working, you saved me. 

One thing to add, i deleted the node on /content/dam/formsanddocuments/<formPath>/jcr:content/analyticsdatanode, into metadata the node analyticsdatanode doesn´t exist.

Thank you very much, raghav gupta

smiley

View solution in original post

raghav_gupta1
Level 1
Level 1

victor.toledo_dh wrote...

raghav gupta wrote...

Are you still getting this error ? Is this Adaptive Form or Mobile Form ? Can you try after deleting analytics cached data i.e. deleting "analyticsdatanode" node ? It should be similar to this path - /content/dam/formsanddocuments/<formPath>/jcr:content/metadata/analyticsdatanode

 

YES!!! Is working, you saved me. 

One thing to add, i deleted the node on /content/dam/formsanddocuments/<formPath>/jcr:content/analyticsdatanode, into metadata the node analyticsdatanode doesn´t exist.

Thank you very much, raghav gupta

smiley

 

Yes, you deleted the correct node. It was a typo error.