CRM Connector (Salesforce)

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
SonnyRD
Level 2

Likes

7 likes

Total Posts

19 posts

Correct reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
SonnyRD
Level 2

Likes

7 likes

Total Posts

19 posts

Correct reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile
SonnyRD
Level 2

19-10-2016

Hi - is anyone using the CRM Connector, specifically for Salesforce? Is there a way to know what action is performed when it's set to "Export to CRM" -- is it an update or insert/create new?

 

Thanks,

Sonny

Accepted Solutions (1)

Accepted Solutions (1)

Avatar

Avatar
Give Back 50
Level 10
florentlb
Level 10

Likes

237 likes

Total Posts

1,109 posts

Correct reply

239 solutions
Top badges earned
Give Back 50
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 25
Give Back 200
View profile

Avatar
Give Back 50
Level 10
florentlb
Level 10

Likes

237 likes

Total Posts

1,109 posts

Correct reply

239 solutions
Top badges earned
Give Back 50
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 25
Give Back 200
View profile
florentlb
Level 10

20-10-2016

Hi Sonny,

It depends whether you define a mapping or not when configuring the export. If a mapping is defined, you will be able to update existing data in the CRM tool. If no mapping is defined, an automatic key will be used and all the data will be inserted in the CRM, with potential duplicates.

You can find some information about this function here: https://docs.campaign.adobe.com/doc/AC6.1/en/INS_Connectors_CRM_Connectors.html#Exporting_to_the_CRM.

Hope this helps,

Florent.

Answers (3)

Answers (3)

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
SonnyRD
Level 2

Likes

7 likes

Total Posts

19 posts

Correct reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
SonnyRD
Level 2

Likes

7 likes

Total Posts

19 posts

Correct reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile
SonnyRD
Level 2

28-10-2016

Thanks, Florent. Glad to know it might not be something I've been doing wrong! 🙂

Sonny

Avatar

Avatar
Give Back 50
Level 10
florentlb
Level 10

Likes

237 likes

Total Posts

1,109 posts

Correct reply

239 solutions
Top badges earned
Give Back 50
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 25
Give Back 200
View profile

Avatar
Give Back 50
Level 10
florentlb
Level 10

Likes

237 likes

Total Posts

1,109 posts

Correct reply

239 solutions
Top badges earned
Give Back 50
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 25
Give Back 200
View profile
florentlb
Level 10

28-10-2016

Hi Sonny,

Sorry for the late reply. I tried to investigate to see if this message could be related to some misconfiguration but it appears that it continues to pop with correct settings and right mapping for the field it talks about.

As mentioned, the connector still works fine, even with this message popping, so you might just continue to ignore it.

I'll update this thread if I receive further update.

Thanks,

Florent.

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
SonnyRD
Level 2

Likes

7 likes

Total Posts

19 posts

Correct reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
SonnyRD
Level 2

Likes

7 likes

Total Posts

19 posts

Correct reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Boost 5
Boost 3
Boost 1
Applaud 5
View profile
SonnyRD
Level 2

20-10-2016

Thanks, Florent; that was helpful! I do have a mapping, but I keep getting this message:

I routinely just ignore it, and the connector seems to run fine. But do you have an idea what's causing the message to pop?

Sonny