Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Workflow in started state and Delivery in "Pending delivery" for days.

Greeshma_Sampath1
Level 3
Level 3

Hi Team,

 

Two workflows was ran 2 days back. When checked today the deliveries status in dashboard and in All deliveries is finished but the delivery activity is still blinking when we opened the workflow and checked. Thus the workflow is still in started state even though the delivery has finished executing. The deliveries are sent and completed.

 

Thanks.

1 Accepted Solution
kishorep
Correct answer by
Employee
Employee

Hello there,
Believe, you paused on the delivery activity. Later resumed the workflow.
Please DO NOT PAUSE on delivery activity. 
Hope this helps!

View solution in original post

5 Replies
wodnicki
Community Advisor
Community Advisor

Hi,

 

Deliveries are pending or sent and completed?

Is the mta process running (Home > Monitoring tab)?

 

Thanks,

-Jon

Greeshma_Sampath1
Level 3
Level 3

Hi @wodnicki ,

 

The delivery is finished as per in dashboard and All deliveries folder. But the workflow was in started state.

The mta process is not used in our services and we never started mta process in our services
 
Thanks
wALF
Level 2
Level 2

Hi Greeshma,

What Jon meant was, are all the recipients of the delivery in the Sent state or some of them in the Pending state?  Secondly, the mta is required so please confirm if the mta service running?

We see the same issue but for our triggered emails (Message Center) where the recipients appear in Sent or Ignored state on RT but Pending on the marketing instance.

 

-Harshal

Greeshma_Sampath1
Level 3
Level 3

Hi @wALF ,

All the recipients are in sent state. In our testing we found that the delivery was in "enable but do not execute" state while the wf was ran and when the delivery had extraction file approval also. So the client used to run the wf by keeping this delivery in "enable but do not execute" state and run till the previous activity of delivery, to see the count and then they remove the pause of the delivery. After this the wf goes to pause state as the delivery is in "enable but do not execute" so they start the wf again. This is what they have been doing and thus the delivery activity was still blinking and the wf was in started state till we manually stop the wf.

Could you please tell me like because of what this happened?

We tried to replicate without the approval in delivery but then the delivery got finished. So we think its because the delivery was paused and had approval. Could you please give an idea on what is the root cause for this?

 

Thanks.

kishorep
Correct answer by
Employee
Employee

Hello there,
Believe, you paused on the delivery activity. Later resumed the workflow.
Please DO NOT PAUSE on delivery activity. 
Hope this helps!

View solution in original post