Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Visitor Data not being captured

bobc76334831
Level 2
Level 2

I'm running a sample website on localhost with tracking scripts linked from Adobe Launch. The chrome extension reports everything ok, but when I try and view the data, nothing is logged. What am I missing?

1 Accepted Solution
abu_shafi
Correct answer by
Level 2
Level 2

1. check cookie domain settings for visitor id service

    var visitor = Visitor.getInstance("xxx@AdobeOrg", {
        trackingServer: <trackingServer>// same as s.trackingServer
        trackingServerSecure: <trackingServerSecure>// same as s.trackingServerSecure
        marketingCloudServer: <marketingCloudServer>
        marketingCloudServerSecure:<marketingCloudServerSecure>,
        cookieDomain: <Localhost>
    });
 
2. if chrome debug extension showing all the data check the following 
- Org ID
- Report suite ID 

3. if you can see visit and unique visitor but no data
- check the processing rules 
- check if you have enable the Analytics variables 
 
Thanks
Abu
 

View solution in original post

7 Replies
abu_shafi
Correct answer by
Level 2
Level 2

1. check cookie domain settings for visitor id service

    var visitor = Visitor.getInstance("xxx@AdobeOrg", {
        trackingServer: <trackingServer>// same as s.trackingServer
        trackingServerSecure: <trackingServerSecure>// same as s.trackingServerSecure
        marketingCloudServer: <marketingCloudServer>
        marketingCloudServerSecure:<marketingCloudServerSecure>,
        cookieDomain: <Localhost>
    });
 
2. if chrome debug extension showing all the data check the following 
- Org ID
- Report suite ID 

3. if you can see visit and unique visitor but no data
- check the processing rules 
- check if you have enable the Analytics variables 
 
Thanks
Abu
 

View solution in original post

bobc76334831
Level 2
Level 2

I have configured the Adobe Analytics extension to point to the report suite I want to use. I've also now modified my Hosts file on my local machine to simulate a domain. In the Adobe Experience Platform debugger in the Analytics section it shows my report suite info and modules correctly, however no network events are appearing when I click around on the site.

abu_shafi
Level 2
Level 2

Run the following command from console

> s.t();

and check the network call for new calls using 'b/ss' filter 

abu_shafi_0-1634789522552.png

 

bobc76334831
Level 2
Level 2

I'm getting s is not defined. When I go to the configuration section for Adobe analytics, the configuration section is blank.

abu_shafi
Level 2
Level 2

if s is undefined means Analytics library is not loaded 

Please make sure analytics library is loaded  

bobc76334831
Level 2
Level 2

According to the Adobe Experience Platform Auditor, I passed all the auditor tests:

 

  • Analytics - Instantiated in DOM
  • Analytics - Instantiated once
  • Analytics - Latest version
  • Analytics - Loaded in DOM
  • Launch - Latest version
  • Launch - Library loaded
  • Launch - Not have multiple embed scripts\
  • Launch - pageBottom callback exists in <body>
  • Launch - pageBottom callback placement
  • Launch - pageBottom callback should not exist when asynchronously deployed
pabloc82923542
Level 9
Level 9

When doing work on a local host you may need to explicitly define the domain for the given report suite you are trying to report into.

 

Unless you have a dev report suite setup to automatically capture all non predefined domains you work on.