Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

Data Insertion API Trouble

notrehtad
Level 1
Level 1

Hi All.

I have followed the various tutorials and documentation, but still seem to be missing something... I can't seem to verify that my data is being collected, for which I am using the Content Real-Time Report.

For example, I am POSTing the following XML:

<?xml version="1.0"?>

<request>

  <sc_xml_ver>1.0</sc_xml_ver>

  <pageUrl>http://test.domain/dyYdQi</pageUrl>

  <referrer>http://test.domain/referrerforanalytics</referrer>

  <ipAddress>54.159.118.146</ipAddress>

  <pageName>Test Page</pageName>

  <userAgent>Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.9; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0 (FlipboardProxy/1.1; +http://flipboard.com/browserproxy)</userAgent>

  <language>en-us,en;q=0.5</language>

  <visitorID>1286556420912345678</visitorID>

  <timestamp>2017-07-17T17:28:42</timestamp>

  <reportSuiteID>[RSID]</reportSuiteID>

</request>

To the URL:

https://[NAMESPACE].sc.omtrdc.net/b/ss//6

with the Content-Length header set to the byte length of the XML. I receive the result:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<status>SUCCESS</status>

I receive the documented errors when I do things like remove pagename and pageurl:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<status>FAILURE</status>

<reason>NO pagename OR pageurl</reason>

Unfortunately, I see no activity in Real-Time. Note the following:

  • I DO see activity with regularly instrumented pages, so I know data is being processed.
  • I have tried a number of permutations of differing timestamp formats and formats/content in other elements (no dice).
  • It's almost certainly a n00b issue I have overlooked... I just don't see it
  • Thanks for your help in advance!

1 Accepted Solution
jantzen_belliston-Adobe
Correct answer by
Level 10
Level 10

Since this is an older post, I'm assuming you've solved this issue. Incase others find this post, I'll post the link to the documentation below:

https://github.com/AdobeDocs/analytics-1.4-apis/blob/master/docs/data-insertion-api/index.md

View solution in original post

1 Reply
jantzen_belliston-Adobe
Correct answer by
Level 10
Level 10

Since this is an older post, I'm assuming you've solved this issue. Incase others find this post, I'll post the link to the documentation below:

https://github.com/AdobeDocs/analytics-1.4-apis/blob/master/docs/data-insertion-api/index.md

View solution in original post