Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

kchaurasiya
Community profile kchaurasiya Level 6
Senior Software Engineer
Pune
25 BADGES
Level 6

Level 6

Learn more
Joined the community 24-04-2018 4:00:05 AM
Online
Top badges earned by kchaurasiya
Customize the badges you want to showcase on your profile
Re: Allow Cache /app/* in Author dispatcher
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
@priya3 I think we allow the app and lib access on these path (/app/* , /libs/) whenever request comes for the dispatcher.These path content the components, client-lib and OOTB components. I think you would have created the AEM project from archetype 26 and upper version and going forward this dispatcher module configuration comes default with AEM Project.So we can keep this configuration as part of the code. As i had created the my AEM project with Archetype 13 and there is no default dispatche...

Views

137

Like

1

Replies

1
Re: Can not add fields to Content Fragment Model
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
@AD-Engineer , As per our previous discussion. I have created the test Content Fragment model you can check and compare with your one. CF name : Test - Once CF is created we can navigate to the below path to check the same.Crx/de Path : /conf/my-project/settings/dam/cfm/models/test You can compare the your CF field properties with below and let me know if you found any difference. Below one is working as expected in my local. Thank You.

Views

114

Like

1

Replies

0
Re: Can not add fields to Content Fragment Model
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
Hi @AD-Engineer - Something is wrong from your side. You might be missing something.I am sharing the snapshots of my content Fragment Model that you can compare with your one . Thanks

Views

119

Likes

0

Replies

0
Re: Can not add fields to Content Fragment Model
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
@AD-Engineer , Can you share the steps that you have followed. I Will check the same in my system. As I can see the fields in content fragment model in my local on AEM 6.4. Thanks

Views

170

Likes

2

Replies

2
Re: com.adobe.cq.sightly.WCMScriptHelper Failed to locate...
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
@ducpm196 : So since from when you are facing this issue.? Have you changed any configuration ? If you have not changed anything or suddenly u are getting this issue then you try to re-start your server and share your logs and snapshot of the page for the better knowing. Thanks

Views

228

Likes

2

Replies

0
Re: Translatable checkbox in content fragment models
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
@kishorek: I think that you need to check internally whoever developed the checkbox functionality. As this is not in OOTB . I can suggest you one think if you want create the same content fragment in other language that you can achieve this through the content Fragment Variation and it is a manually process. Thanks

Views

172

Like

1

Replies

0
Re: Translatable checkbox in content fragment models
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
@kishorek: Ohh ok Actually content translation is done by some third party tool and as you said you using the machine translation in that case they would have given this custom property to the author for the auto translation only as based on the check box selection. Because this property is not available OOTB. I think you can try to check that checkbox and save the model then check whether this is updating in the content fragment or not. Thanks

Views

190

Like

1

Replies

0
Re: Not able to add same user for multiple roles in AEM P...
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
@ankushd75501011 : I think you can create the different groups and assigned the permission on group level and add the same user in to those group.Example User Name : kkcGroup Name1 : reviewer (read access)Group Name2 : approval (write access) Thank You.

Views

139

Likes

2

Replies

1
Re: Translatable checkbox in content fragment models
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
@kishorekumar14 : Which AEM version are you using..?As i do not see the option in AEM 6.4 (Check the reference image2 below) and I do not think it will automatically translated. If you want to change the different content for other language then just create the variation from the master copy.Image2- Content Fragment Model - ( i do not see the translatable checkbox in AEM 6.4)Thank You.

Views

213

Like

1

Replies

6
Re: System User AEM Cloud
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
Hi @Ritesh_Mittal, Thanks, I am agree with you that we can keep the system user inside the code not denying . I just shared my project experience as in my project they did not allow to keep the system user in the code. So its a part of package. Thanks

Views

194

Likes

0

Replies

0
Re: Page Properties dialog tab is empty on page creation
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
@v1101 , I checked your dialog and compare with my implementation. Can you follow me and check whether its working for you or not. i copied the basic tab from OOTB page component to my page component (see below snapshot for the reference) and i added some custom field on the basic tab then included the basic tab inside my page component dialog so that basic tab properties along with the custom fields will be available on the all the pages.This is working fine for me on AEM 6.4. Please try this a...

Views

126

Like

1

Replies

0
Re: Deploy AEM package in CRXDE
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
Hi @Aries , Ideally You should migrate it from 6.2 to 6.5. While moving to the 6.5 you need migrate your templates and code (such as code dependencies, uber-jar upgrade, JDK-11 recommended)If you want to directly test it then follow the points below. 1. Create your conf (template package) and deploy on the AEM 6.52. Create your dam package and deploy on the AEM 6.5.3. Create your content package(which includes all the pages) and deployed on the AEM 6.54. Now deploy your code or code package on t...

Views

130

Likes

2

Replies

0
Re: System User AEM Cloud
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
Hi @AD-Engineer , Keeping the system user in the code is not a good practice.As @Prince_Shivhare said. We are also using the system user in our project and that we have kept in the package.So whenever system user is required to run some workflow or service on the environment such as dav/qa/uat . We just Deploy the user package on the environment. You can create the package as @Ritesh_Mittal already explained and once package is created download it at your local and upload and install the same pa...

Views

181

Like

1

Replies

0
Re: Create a new Custom template type and template step by step in AEM 6.4
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
@kautuk_sahni  Thank You..!!

Views

114

Like

1

Replies

0
Create a new Custom template type and template step by step in AEM 6.4
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
create a new template type and template step by step in AEM 6.4 We will be creating the template type and template from the existing we-retail site. Step 1 : Navigate to the /conf/we-retail/settings/wcm Expand the template-types Step 2: Copy the empty-page template inside the /template-types and rename as homepage or other name as per your choice. Step3 : Now Navigate to /conf/we-retail/settings/wcm/template-types/homepage/initial/jcr:content here you can give your rendering component path For E...

Views

150

Likes

5

Replies

2
Re: multifield with image is not working
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
@prashanth55 , There might be issue with your dialog structure. I think you can check properly. For your reference. Please check the below multi-field dialog. This is working fine and implemented on AEM 6.4

Views

193

Like

1

Replies

0
Re: Data not populated in Dialog when using Multifield in...
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
@saukaush , Below one is working fine on AEM 6.4. You can check and compare your dialog structure. you can also share your sample dialog as Arun said.

Views

187

Like

1

Replies

1
Re: Hi , You can try below. As long as you are using OOTB API...
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
@rafcapThat's Cool..😄 Happy Learning..!!

Views

238

Like

1

Replies

0
Re: The attribute reference is undefined for the annotati...
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
Hi Sai, Just check the below and try. @Component(service = ConfigUtil.class, configurationPolicy = ConfigurationPolicy.REQUIRE, immediate = true)@Designate(ocd = ConfigUtilImpl.Config.class)Thanks.

Views

273

Like

1

Replies

0
Re: Hi , You can try below. As long as you are using OOTB API...
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
Ok then you can add the same xssprotection config file in AEM 6.5 also and hope it will work. Thanks.

Views

284

Like

1

Replies

2
Re: how to dynamically change data-attribute? for example...
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
Hi Karthick1356, Have you tried in this way data-off-${right}="${model.value1}"

Views

245

Like

1

Replies

0
Re: Error 503 authnetication services missing on Publish...
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
Hi akank_23, As per your log , It seems its access related issue.If you are not able to login on to publisher System Console and getting the error as per the logs that means its a access issue and you might not be having the Publisher System Console access. Thanks..!!

Views

283

Like

1

Replies

0
Re: Resource in Publish Instance at '/libs/dam/gui/conten...
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
Hi Gauravtyagi, As @Vaibhavi_Gowda said, It seems no resource/ Asset in the dam. May be you would have given image as other name. If you are not able to find the exact issue then try to upload a test image(test.jpg) on author instance and after published check the same on publisher instance.If it is rendering fine that means their is issue related to your assets may be some wrong filename and other things.Also , Try to clear the browser cache.

Views

141

Likes

0

Replies

0
Hi , You can try below. As long as you are using OOTB API...
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
Hi , You can try below.As long as you are using OOTB API's , the code will be XSS protected.If you are using anything custom, you can overlay below file under /apps and make the necessary changes. Whenever we add the custom Attributes/Property in rte it gets removed custom attributes while submitting the dialog. For this i think we have to make a entry inside the xssprotection config file. You can navigate to OOTB xssprotection config file path (http://localhost:4502/crx/de/index.jsp#/libs/cq/xs...

Views

321

Like

1

Replies

0
Hi , You can try below. As long as you are using OOTB API...
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
Hi , You can try below.As long as you are using OOTB API's , the code will be XSS protected.If you are using anything custom, you can overlay below file under /apps and make the necessary changes. Whenever we add the custom Attributes/Property in rte it gets removed custom attributes while submitting the dialog. For this i think we have to make a entry inside the xssprotection config file. You can navigate to OOTB xssprotection config file path (http://localhost:4502/crx/de/index.jsp#/libs/cq/xs...

Views

328

Likes

2

Replies

7
Hi JaganK, As long as you are using OOTB API's , the code...
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
Hi JaganK,As long as you are using OOTB API's , the code will be XSS protected.If you are using anything custom, you can overlay below file under /apps and make the necessary changes. Whenever we add the custom Attributes/Property in rte it gets removed custom attributes once dialog is submitted. For this i think we have to make a entry inside the xssprotection config file. You can navigate to OOTB xssprotection config file path (http://localhost:4502/crx/de/index.jsp#/libs/cq/xssprotection/conf...

Views

226

Like

1

Replies

0
Re: Page Properties dialog tab is empty on page creation
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
Hi,1. It might be some access related or configuration issue in your custom project or may be some project root page and Template configuration path . You can try to create a page on other project path and check.2. Second thing If you have customised your page property dialog then there might be some mistake in that. Please check that properly and add custom field one by one and check. For the better knowing share the snapshot of the issue.Thank You. Good day..!!

Views

253

Likes

2

Replies

1
Create a new custom template type step by step in AEM 6.4
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
Create New Custom template type from the existing we-retail site. Step 1 : Navigate to the /conf/we-retail/settings/wcm Expand the template-types Step 2: Copy the empty-page template inside the /template-types and rename as homepage or other name as per your choice. Step3 : Now Navigate to /conf/we-retail/settings/wcm/template-types/homepage/initial/jcr:content here you can give your rendering component path For Example – If I am creating the template-type for the home page then I can give the h...

Views

162

Like

1

Replies

1
Re: How to call language navigation in my Header Component
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
Hi Heena, I think you have two options for this.1. Either you can include the language-nav component in the header as per the below. 2. You can also create a one more html inside the header component only . Lets say you have created the html as language-nav.html, So in this html you can write your fronted logic or markup for the language navigation and you can also call the sling model for the backed logic for the same, Now you can include this html to the header component. Please see the below ...

Views

159

Like

1

Replies

1
Re: AEM server is running locally but localhost refuses t...
Avatar
Establish
Level 6
kchaurasiya
Level 6

Likes

108 likes

Total Posts

97 posts

Correct reply

15 solutions
Top badges earned
Establish
View profile
kchaurasiya
- Adobe Experience Manager
Try to open the system console (http://localhost:4502/system/console/bundles ) first and see whether all bundles are in active mode or not. If you are able to open the system/console and all the bundles are in active then there is no issue with the server. Some issue might be from the component/html or fronted.

Views

157

Like

1

Replies

0