Expand my Community achievements bar.

Enhance your AEM Assets & Boost Your Development: [AEM Gems | June 19, 2024] Improving the Developer Experience with New APIs and Events
SOLVED

Template Not appearing while doing "Create Page"

Avatar

Former Community Member

Hi,

       I have created a simple template as discussed in Enterprise TV- Adobe marketing cloud site. https://outv.omniture.com/?v=xmYWNkNDrzOQ1RhcZfYwSMkMXfKzLuF8

While creating a first page the template is appearing in the first as the order of the template is 1. But when i try to create a child page under the newly created page, the template is not at all appearing. Let me know what could be the reason.

 

regards

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Level 8

Take a look at the allowedPaths, allowedParents and allowedChildren properties of the cq:template node.  It's possible those are set in such a way that it's filtering out the template you'd like to use.

https://docs.adobe.com/docs/en/cq/5-6-1/developing/templates.html#Properties and Child Nodes of a Template

View solution in original post

11 Replies

Avatar

Correct answer by
Level 8

Take a look at the allowedPaths, allowedParents and allowedChildren properties of the cq:template node.  It's possible those are set in such a way that it's filtering out the template you'd like to use.

https://docs.adobe.com/docs/en/cq/5-6-1/developing/templates.html#Properties and Child Nodes of a Template

Avatar

Level 10

Follow this community article: 

https://helpx.adobe.com/experience-manager/using/first-osgi.html

If you do not see the template props properly - the template will not show up. 

Avatar

Level 2

What is allowedPaths property set to?

  if you want to display your template for all pages under websites usually it would  like  /content(/.*)?

Avatar

Former Community Member

Hi,

     I deleted the old one, and created a new template it is working now. I think as you mentioned i wouldn't have entered the proper allowedPaths value. Thanks for your suggestion.

regards

Sriram.

Avatar

Level 4

I am working with AEM ARCH 13 project and wasn't able to see templates from my templates folder in ui.apps.  After some research, this is what worked for me:

STEP 1: Select the website and click on the Properties menu:

1512718_pastedImage_0.png

STEP 2: On the next page, click on the Advance menu:

1512839_pastedImage_1.png

STEP 3: Scroll down to Template Settings and click on Add.  Update the new text field with the path to your templates folder (or to the templates you would like to see on the Create Page)

1512840_pastedImage_2.png

Good Luck...

Avatar

Level 1
Thank you verry much. My big issue is finally solved :(((

Avatar

Level 1

Thanks akashs51893872​ ,  this must be the correct answer  . Adding allowed properties also didn,t show the templates for me