Expand my Community achievements bar.

Enhance your AEM Assets & Boost Your Development: [AEM Gems | June 19, 2024] Improving the Developer Experience with New APIs and Events
SOLVED

SVG Image not showing up in sidepanel and component dialog preview

Avatar

Community Advisor

Dear members,

Problem#1: I have uploaded the SVG images in DAM but it's not generating the thumbnails.

bilala23933647_0-1587306908124.png

 

Problem#2: They don't even appear when I search them in the side-panel(in order to author it on the page):

bilala23933647_1-1587307121885.png

Problem#3: When I copy the svg asset path from the dam and author it(or add it in the back end[crx/de]), it appears onto the page but when I open the dialog, it doesn't preview:

bilala23933647_2-1587307309349.png

 

Can anyone please help me with this? Much appreciate the help and thanks in advance.

 

BTW, once I place the correct path, the image appears on the page:

bilala23933647_3-1587307602833.png

@arunpatidar @ahmedmusallam, your valuable thoughts on this ?

 

Thanks, Bilal.

Topics

Topics help categorize Community content and increase your ability to discover relevant content.

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Community Advisor

Check the dialog file item mime type.

                                                mimeTypes="[image/gif,image/jpeg,image/png,image/tiff,image/svg+xml]"

 check DAM assets upload workflow to check rendition nd thumbnail for svg 

 

I checked in 6.3, works for me

 

Screenshot 2020-04-19 at 8.10.39 PM.png



Arun Patidar

View solution in original post

1 Reply

Avatar

Correct answer by
Community Advisor

Check the dialog file item mime type.

                                                mimeTypes="[image/gif,image/jpeg,image/png,image/tiff,image/svg+xml]"

 check DAM assets upload workflow to check rendition nd thumbnail for svg 

 

I checked in 6.3, works for me

 

Screenshot 2020-04-19 at 8.10.39 PM.png



Arun Patidar