Expand my Community achievements bar.

Radically easy to access on brand approved content for distribution and omnichannel performant delivery. AEM Assets Content Hub and Dynamic Media with OpenAPI capabilities is now GA.
SOLVED

SVG Image not showing up in sidepanel and component dialog preview

Avatar

Community Advisor

Dear members,

Problem#1: I have uploaded the SVG images in DAM but it's not generating the thumbnails.

bilala23933647_0-1587306908124.png

 

Problem#2: They don't even appear when I search them in the side-panel(in order to author it on the page):

bilala23933647_1-1587307121885.png

Problem#3: When I copy the svg asset path from the dam and author it(or add it in the back end[crx/de]), it appears onto the page but when I open the dialog, it doesn't preview:

bilala23933647_2-1587307309349.png

 

Can anyone please help me with this? Much appreciate the help and thanks in advance.

 

BTW, once I place the correct path, the image appears on the page:

bilala23933647_3-1587307602833.png

@arunpatidar @ahmedmusallam, your valuable thoughts on this ?

 

Thanks, Bilal.

Topics

Topics help categorize Community content and increase your ability to discover relevant content.

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Community Advisor

Check the dialog file item mime type.

                                                mimeTypes="[image/gif,image/jpeg,image/png,image/tiff,image/svg+xml]"

 check DAM assets upload workflow to check rendition nd thumbnail for svg 

 

I checked in 6.3, works for me

 

Screenshot 2020-04-19 at 8.10.39 PM.png



Arun Patidar

View solution in original post

1 Reply

Avatar

Correct answer by
Community Advisor

Check the dialog file item mime type.

                                                mimeTypes="[image/gif,image/jpeg,image/png,image/tiff,image/svg+xml]"

 check DAM assets upload workflow to check rendition nd thumbnail for svg 

 

I checked in 6.3, works for me

 

Screenshot 2020-04-19 at 8.10.39 PM.png



Arun Patidar