Highlighted

Replication test failed

ybharath264

24-05-2018

I click on "Test connection " button in Default Agent (publish). I got this error. Anyone know why, can you help me.? This is AEM 6.3.2.

24.05.2018 09:56:54 - Create new HttpClient for Default Agent

24.05.2018 09:56:54 - * Auth User: admin

24.05.2018 09:56:54 - * HTTP Version: 1.1

24.05.2018 09:56:54 - adding header: Action:Test

24.05.2018 09:56:54 - adding header: Path:/content

24.05.2018 09:56:54 - adding header: Handle:/content

24.05.2018 09:56:54 - deserialize content for delivery

24.05.2018 09:56:54 - No message body: Content ReplicationContent.VOID is empty

24.05.2018 09:56:54 - Sending POST request to http://h0001995:4503/bin/receive?sling:authRequestLogin=1

24.05.2018 09:56:54 - sent. Response: 503 ServletResolver service missing, cannot service requests

24.05.2018 09:56:54 - Replication (TEST) of /content not successful. Conversation follows

24.05.2018 09:56:54 - ------------------------------------------------

24.05.2018 09:56:54 - Sending message to h0001995:4503

24.05.2018 09:56:54 - >> POST /bin/receive HTTP/1.0

24.05.2018 09:56:54 - >> Action: Test

24.05.2018 09:56:54 - >> Path: /content

24.05.2018 09:56:54 - >> Handle: /content

24.05.2018 09:56:54 - >> Referer: about:blank

24.05.2018 09:56:54 - >> Content-Length: 0

24.05.2018 09:56:54 - >> Content-Type: application/octet-stream

24.05.2018 09:56:54 - --

24.05.2018 09:56:54 - << HTTP/1.1 503 ServletResolver service missing, cannot service requests

24.05.2018 09:56:54 - << Date: Thu, 24 May 2018 14:56:54 GMT

24.05.2018 09:56:54 - << X-Content-Type-Options: nosniff

24.05.2018 09:56:54 - << X-Frame-Options: SAMEORIGIN

24.05.2018 09:56:54 - << Cache-Control: must-revalidate,no-cache,no-store

24.05.2018 09:56:54 - << Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1

24.05.2018 09:56:54 - << Content-Length: 336

24.05.2018 09:56:54 - <<

24.05.2018 09:56:54 - << <html>

24.05.2018 09:56:54 - << <head>

24.05.2018 09:56:54 - << <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=ISO-8859-1"/>

24.05.2018 09:56:54 - << <title>Error 503 </title>

24.05.2018 09:56:54 - << </head>

24.05.2018 09:56:54 - << <body>

24.05.2018 09:56:54 - << <h2>HTTP ERROR: 503</h2>

24.05.2018 09:56:54 - << <p>Problem accessing /bin/receive. Reason:

24.05.2018 09:56:54 - << <pre> ServletResolver service missing, cannot service requests</pre></p>

24.05.2018 09:56:54 - << <hr /><i><small>Powered by Jetty://</small></i>

24.05.2018 09:56:54 - << </body>

24.05.2018 09:56:54 - << </html>

24.05.2018 09:56:54 - Message sent.

24.05.2018 09:56:54 - ------------------------------------------------

24.05.2018 09:56:54 - Replication (TEST) of /content not successful.

Replies

Highlighted

smacdonald2008

24-05-2018

Make sure that the Pub is running and you configured the Agent property. Under the Transport tab - make sure that you specify the correct URI to the Pub instance,

See here --

Another thing to try is to setup a fresh AEM Pub instance and see if that is successful - this will tell us if issue is with your PUB instance or you have not configured something properly.

Highlighted

Kunwar

Employee

25-05-2018

Response: 503 ServletResolver service missing, cannot service requests\

There should be a error/warn message in the error.log as well. Can you attach the same ?

Highlighted

ybharath264

25-05-2018

Thanks for the reply, here is the error log

25.05.2018 09:15:29.437 *ERROR* [10.30.52.60 [1527257729437] GET /favicon.ico HTTP/1.1] org.apache.sling.engine.impl.SlingRequestProcessorImpl ServletResolver service missing, cannot service requests , sending status 503

25.05.2018 09:15:51.521 *ERROR* [10.157.163.5 [1527257751521] POST /bin/receive HTTP/1.1] org.apache.sling.engine.impl.SlingRequestProcessorImpl ServletResolver service missing, cannot service requests , sending status 503

25.05.2018 09:15:56.698 *ERROR* [10.30.52.60 [1527257756698] GET /favicon.ico HTTP/1.1] org.apache.sling.engine.impl.SlingRequestProcessorImpl ServletResolver service missing, cannot service requests , sending status 503

25.05.2018 09:16:12.971 *ERROR* [10.30.52.60 [1527257772971] GET /favicon.ico HTTP/1.1] org.apache.sling.engine.impl.SlingRequestProcessorImpl ServletResolver service missing, cannot service requests , sending status 503

Highlighted
Highlighted

ybharath264

25-05-2018

Well actually the log above is the log from Publish instance itself. 

The author instance error log basically shows the same thing that I first posted.

Highlighted

Kunwar

Employee

25-05-2018

That doesn't help either and looks like there is something bigger to just replication. Can do the following or maybe open a support case with Adobe as this might require deeper investigation

- Stop the instance

- Rename the logs folder

- Start the instance

- Share the error, stdout.log

Highlighted

Jörg_Hoh

Employee

27-05-2018

Hi,

from the replication log is quite clear, that this message is sent as response from the publish instance:

24.05.2018 09:56:54 - << HTTP/1.1 503 ServletResolver service missing, cannot service requests

24.05.2018 09:56:54 - << Date: Thu, 24 May 2018 14:56:54 GMT

24.05.2018 09:56:54 - << X-Content-Type-Options: nosniff

24.05.2018 09:56:54 - << X-Frame-Options: SAMEORIGIN

24.05.2018 09:56:54 - << Cache-Control: must-revalidate,no-cache,no-store

24.05.2018 09:56:54 - << Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1

24.05.2018 09:56:54 - << Content-Length: 336

24.05.2018 09:56:54 - <<

24.05.2018 09:56:54 - << <html>

24.05.2018 09:56:54 - << <head>

24.05.2018 09:56:54 - << <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=ISO-8859-1"/>

24.05.2018 09:56:54 - << <title>Error 503 </title>

24.05.2018 09:56:54 - << </head>

24.05.2018 09:56:54 - << <body>

24.05.2018 09:56:54 - << <h2>HTTP ERROR: 503</h2>

24.05.2018 09:56:54 - << <p>Problem accessing /bin/receive. Reason:

24.05.2018 09:56:54 - << <pre> ServletResolver service missing, cannot service requests</pre></p>

24.05.2018 09:56:54 - << <hr /><i><small>Powered by Jetty://</small></i>

24.05.2018 09:56:54 - << </body>

24.05.2018 09:56:54 - << </html>

That indicates that the publish instance has some issues, most probably a problem with the repository (a typical reason why such messages occurr).

regards,

Jörg

Highlighted

smacdonald2008

28-05-2018

As kunwar and Joerg suggests - this looks like there is an issue with the Pub instance, Please open a support ticket.