Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

On clicking the "Drag your component here", 'Insert Component' or '+' is selected by default.

Avatar

Avatar
Give Back
Level 1
ayushidimri
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

3 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Ignite 1
View profile

Avatar
Give Back
Level 1
ayushidimri
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

3 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Ignite 1
View profile
ayushidimri
Level 1

15-09-2020

I am using AEM 6.5. When I copy a component/components using command+c and try to paste it using command+v, it requires clicking twice on 'Drag your component here'. I believe this is happening because whenever I click on 'Drag your component here' , by default '+' is selected. This is causing issues fro the content authors to paste the component. Can someone help with what config changes should be done to the toolbar so that '+' is not selected by default or how can I prevent double click to paste the component using command+v.

Replies

Avatar

Avatar
Coach
MVP
Arun_Patidar
MVP

Likes

1,345 likes

Total Posts

3,220 posts

Correct Reply

914 solutions
Top badges earned
Coach
Contributor 2
Ignite 10
Give Back 700
Boost 1000
View profile

Avatar
Coach
MVP
Arun_Patidar
MVP

Likes

1,345 likes

Total Posts

3,220 posts

Correct Reply

914 solutions
Top badges earned
Coach
Contributor 2
Ignite 10
Give Back 700
Boost 1000
View profile
Arun_Patidar
MVP

16-09-2020

In the toolbar, there are dedicated buttons to copy and paste. Why are you not using those?

Avatar

Avatar
Give Back 10
MVP
Varun_Shakya
MVP

Likes

119 likes

Total Posts

92 posts

Correct Reply

23 solutions
Top badges earned
Give Back 10
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
Give Back 3
View profile

Avatar
Give Back 10
MVP
Varun_Shakya
MVP

Likes

119 likes

Total Posts

92 posts

Correct Reply

23 solutions
Top badges earned
Give Back 10
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
Give Back 3
View profile
Varun_Shakya
MVP

16-09-2020

It works fine for me I am also using AEM 6.5 . If you are facing this problem that might because of issue in your template or in your component. 

Check in We retail project in your local instance. Do you face the similar issue there?

Or as Arun suggested use the dedicated buttons to copy and paste.

Avatar

Avatar
Give Back
Level 1
ayushidimri
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

3 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Ignite 1
View profile

Avatar
Give Back
Level 1
ayushidimri
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

3 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Ignite 1
View profile
ayushidimri
Level 1

16-09-2020

The content authors want to use the keyboard especially while copying multiple components. Another thing they I noticed is, that it was working fine for AEM version 6.5.1.0. The recent patch for AEM version 6.5.5 us causing this. Thanks!

Avatar

Avatar
Give Back
Level 1
ayushidimri
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

3 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Ignite 1
View profile

Avatar
Give Back
Level 1
ayushidimri
Level 1

Likes

0 likes

Total Posts

3 posts

Correct Reply

0 solutions
Top badges earned
Give Back
Ignite 1
View profile
ayushidimri
Level 1

16-09-2020

Hi Varun, I works fine for 6.5.1.0. After applying the patch for 6.5.5 it works like that. I think it's an upgrade or a feature added. I am looking for a way to override the behaviour because the content authors want it to be like that. Thanks!