Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
BedrockMission!

Learn More

View all

Sign in to view all badges

Issue with Integrating Adobe Launch via Adobe IO in AEM 6.5

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
ganeshboggavara
Level 2

Likes

2 likes

Total Posts

32 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
ganeshboggavara
Level 2

Likes

2 likes

Total Posts

32 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
View profile
ganeshboggavara
Level 2

04-03-2020

Hi,

 

We are integrating AEM 6.5 with Adobe launch via Adobe IO and we have followed the procedure mentioned here :https://helpx.adobe.com/experience-manager/using/aem_launch_adobeio_integration.html: but I don't see the library load and the Launch tags are not firing as well. I have checked IMS Configuration Health and it was a successful connection

 

All I see is " Adobe Cloud ID object Error"

 

Any ideas appreciated?

 

Thanks,

Ganesh 

Adobe IO aem6.5 cloud service IMS Configuration launch

Replies

Avatar

Avatar
Give Back 5
Employee
sunjot16
Employee

Likes

103 likes

Total Posts

164 posts

Correct Reply

50 solutions
Top badges earned
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 25
Give Back 10
Give Back
View profile

Avatar
Give Back 5
Employee
sunjot16
Employee

Likes

103 likes

Total Posts

164 posts

Correct Reply

50 solutions
Top badges earned
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 25
Give Back 10
Give Back
View profile
sunjot16
Employee

05-03-2020

You mean you don't see the Launch js file getting fired on the Page?

What do you see in the Network tab on Developers Tool for launch keyword? Does it show 404 status code?

Where do you see the  "Adobe Cloud ID object Error" error?

Avatar

Avatar
Validate 1
Level 2
ganeshboggavara
Level 2

Likes

2 likes

Total Posts

32 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
View profile

Avatar
Validate 1
Level 2
ganeshboggavara
Level 2

Likes

2 likes

Total Posts

32 posts

Correct Reply

1 solution
Top badges earned
Validate 1
Ignite 5
Ignite 3
Ignite 1
Give Back 5
View profile
ganeshboggavara
Level 2

05-03-2020

Hi @sunjot16 , Thanks for the reply 

 

Yes, It is showing a status code 404 and the embed URL is redirected to another embed url which is a 404

 

launch-404-1.PNG

launch-404-2.PNG

 

 

Any ideas?

 

Thanks,

Ganesh

 

 

 

Avatar

Avatar
Give Back 5
Employee
sunjot16
Employee

Likes

103 likes

Total Posts

164 posts

Correct Reply

50 solutions
Top badges earned
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 25
Give Back 10
Give Back
View profile

Avatar
Give Back 5
Employee
sunjot16
Employee

Likes

103 likes

Total Posts

164 posts

Correct Reply

50 solutions
Top badges earned
Give Back 5
Give Back 3
Give Back 25
Give Back 10
Give Back
View profile
sunjot16
Employee

09-03-2020

The URL seems to be incorrect.

1) Go to https://experiencecloud.adobe.com/

2) Go to Launch

3) Select your already existing Property.

4) Then, go to Environments tab.

5) Click on box button beneath the Install column to open the instructions.

6) Copy the src attribute's value () & paste it in your configuration on AEM side( Tools -> Cloud Services -> Adobe Launch Configuration -> Properties). Do the same for all your environments in the configuration.

7) Then, publish this config, open the site in new browser & verify whether you no longer see 404 for the launch.min.js file.

Hope it works for you.

 

 

sunjot16_0-1583789002875.png

sunjot16_1-1583789396827.png