Expand my Community achievements bar.

Radically easy to access on brand approved content for distribution and omnichannel performant delivery. AEM Assets Content Hub and Dynamic Media with OpenAPI capabilities is now GA.
SOLVED

Integration with Adobe Campaign Problem

Avatar

Level 1

I have been following the steps detailed in the following document http://docs.adobe.com/docs/en/aem/6-1/administer/integration/marketing-cloud/campaign.html for integrating Campaign with AEM but am stuck on the creation of an AEM type external account in Campaign...

Although the import of the AEM standard package step is successful, the type doesn't appear in the drop down for the types available. 

We are using Campaign 6.1 and AEM 6.1. Has anyone encountered the same issue and identified a solution?

Thank you in advance for any assistance,
F

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Employee

hi freddie :-)

I would firstly use build 8622 or 8653.

best,
feike

View solution in original post

19 Replies

Avatar

Employee

Did you install the AEM integration package into Campaign?

Normally then the external account is available after the installation.

Avatar

Employee

Other thing, what build are you using of Campaign?

Avatar

Level 1

Hi Feike,

I wasn't expecting a reply from the very best! The Campaign version we are running is 6.1.0 Build 8124 11/03/2014. I did follow the instructions and installed the AEM Integration package in Campaign

(tools>advanced>import package>install a standard package>AEM Integration)

[img]screenshot.png[/img]

After the installation I get the following result screen

[img]installation-result.png[/img]

When trying to create an external account, the types drop down does not display AEM as one of the options

Have you ever encountered the issue? Things seem ok on the AEM 6.1 side. 

Thank you Feike,
Freddie

Avatar

Correct answer by
Employee

hi freddie :-)

I would firstly use build 8622 or 8653.

best,
feike

Avatar

Level 1

Just raised a ticket to have our sandbox upgraded. Will keep you posted in this thread.

Many thanks!

F.

Avatar

Level 1

Installation of the new version fixed it. Many thanks,

Best,

Freddie

Avatar

Level 1

I am still having trouble connecting AEM to Campaign. I suspect it may be linked to the security zone but the entire subject is a bit fuzzy to me since the Campaign instance I am dealing with is Managed by Adobe... How can I access the ServerConf.xml file to set-up the zone? How does it need to be setup for an architecture which involves linking test AEM instances on AWS with a Campaign instance managed by Adobe.

Many thanks
F

Avatar

Employee

What error do you see in the AEM error.log?

Avatar

Level 1

24.06.2015 16:14:41.846 *INFO* [95.131.216.146 [1435162481492] GET /etc/cloudservices/campaign/Sandbox/_jcr_content.campaign.credentials.json HTTP/1.1] org.apache.commons.httpclient.HttpMethodDirector I/O exception (javax.net.ssl.SSLProtocolException) caught when processing request: handshake alert:  unrecognized_name

I used aemserver as username - isn't that right?

Avatar

Employee

can you set this JVM-param -Djsse.enableSNIExtension=false when starting AEM?

if this works, then raise a support ticket for your Campaign-instance to not have to do this.

Avatar

Level 1

Unfortunately still the same error. I am going to raise a ticket with Adobe about the security zone and update this thread as soon as it has been setup to let you know if this was the issue.

Avatar

Employee

Can you make sure that 'AllowUserPassword' is set to true in the serverConf.xml?

This is described here: http://docs.adobe.com/docs/en/aem/6-1/administer/integration/marketing-cloud/campaign/campaignstanda...

Otherwise you will see a HTTP-403 error in the error.log when connecting to Campaign.

Avatar

Level 1

Hi Simon,

Unfortunately the ticket is still open as I am still unable to connect AEM to Campaign and get the exact same error as before...
I am also told that whitelisting has been updated and SNI checking is disabled.

I'll update this thread with any update when I get one. Let me know if you have any success on your end.
Regards, 
Freddie

Avatar

Level 2

Frederic,

Did you already found a solution to your problem regarding the security zone? I'm currently experiencing the same problem and want to know if Adobe provided you with a solution.

Kind regards,

Simon

Avatar

Level 2

Hi Frederic,

Did you receive any feedback or solution from Adobe yet? I'm going to open a similar ticket for the following error if not:

"org.apache.commons.httpclient.HttpMethodDirector I/O exception (javax.net.ssl.SSLProtocolException) caught when processing request: handshake alert:  unrecognized_name"

Adobe claims that SNI checking is disabled on their machines so I find this strange.

Kind regards,

Simon

Avatar

Level 1

The Adobe Campaign sandbox we are using is hosted by Adobe. I have raised a ticket on Friday but I am still waiting for feedback. As soon as I do and test, I'll update this thread. 

Avatar

Level 1

Good morning,

With Feike's help (on this thread) I was able to implement a temporary fix. In short, an issue exists when trying to establish a connection from on premise or self hosted AEM instances with cloud based Adobe Campaign via SSL. To fix this, Adobe Campaign must be setup properly: 

  1. the IP addresses of all AEM instances connecting to Campaign must be whitelisted
  2. The allowUserPassword=True flag must be set
  3. Java SNI support introduced with Java 7 must be disabled on the Campaign servers
  4. Quote tickets TK72086 and TK72120 when raising the ticket for the Campaign configuration
Although this needs to be taken care of on the Campaign side, a temporary fix/hack exists for AEM. The steps are as follow:
  1. logon to the AEM instance
  2. navigate to crx-quickstart>bin and stop AEM if it is running (./stop)
  3. edit the start script (vi start)
  4. find the line that lists CQ_JVM_OPTS and add  -Djsse.enableSNIExtension=false
  5. save and exit
  6. start AEM  (./start)
  7. Test connection to Campaign via cloud services>adobe campaign

Freddie

Avatar

Level 1

fredericd97281273 wrote...

Installation of the new version fixed it. Many thanks,

Best,

Freddie

 

 

Hello,

Could you share the direct link to the download page. I have the same issue I.e the type AEM not appearing in dropdown.

And post login, the home page for the neoplane/ adobe campaign support site is blank !

/Regards
Kanwal

Avatar

Employee

What campaign build/version are you using?

Downloads of this can be found at support.neolane.net