Install AEM 6.4 and Migration of Assets from ESP4 to AEM 6.4

Avatar

Avatar

soumyadipd33248

Avatar

soumyadipd33248

soumyadipd33248

30-05-2018

Hi All,

I am trying to migrate the assets ( forms, letters and data dictionaries ) from esp4 to aem 6.4. Its a fresh installation to setup aem 6.4 on Linux and migration of assets from esp4.

Installation steps for aem 6.4 :

login to the Linux server

cd /dblc/dev/aem64
echo "starting installation"

mkdir author
mkdir publish
mkdir software
mkdir software/9

# copied cq-quickstart-6.4.0.jar, license.properties, AEM-FORMS-6.4-LX-5.0.86.zip, org.apache.jackrabbit.oak.plugins.document.DocumentNodeStoreService.config, org.apache.sling.datasource.DataSourceFactory-oak.config into /dblc/dev/aem64/software directory
# copied com.oracle-12.1.0.jar into /dblc/dev/aem64/software/9 directory

# copy AEM jar file + license file into author folder
cp software/cq-quickstart-6.4.0.jar author/
cp software/license.properties author/

echo "unpacking jar"
cd author
# unpack AEM jar file
java -jar cq-quickstart-6.4.0.jar -unpack
mkdir crx-quickstart/install

cp software/org.apache* crx-quickstart/install
mkdir crx-quickstart/install/9
cp software/9/com.oracle-12.1.0.jar crx-quickstart/install/9

#####################################################
# CONFIGURATION OF ORACLE CONNECTION MUST HAPPEN HERE
#####################################################

echo "first AEM startup"
# start up AEM for the first time (will take a few minutes)
./crx-quickstart/bin/start
sleep 3m

read -p "Press enter to continue (check for all bundles to be active under /system/console)"
./crx-quickstart/bin/stop

echo "configuring sling.properties"

# configure sling properties file
echo "sling.bootdelegation.class.com.rsa.jsafe.provider.JsafeJCE=com.rsa.*" >> crx-quickstart/conf/sling.properties
echo "sling.bootdelegation.class.org.bouncycastle.jce.provider.BouncyCastleProvider=org.bouncycastle.*" >> crx-quickstart/conf/sling.properties

echo "restarting and installing AEM forms"
# copy AEM FORMS into author/install folder
cp ../software/AEM-FORMS-6.4-LX-5.0.86.zip crx-quickstart/install

# start up AEM and install AEM FORMS
./crx-quickstart/bin/start
sleep 3m
read -p "Press enter to continue (1)"

./crx-quickstart/bin/stop
sleep 1m
read -p "Press enter to continue (2)"
./crx-quickstart/bin/start

echo "DONE"

#####################################################
# Installation of AEM-FORMS-6.4-COMPAT-1.0.18.zip to migrate components from ES4 to AEM 6.4
#####################################################

Navigate to http://hostname:port/crx/packmgr/index.jsp
Upload Package -> browse to AEM-FORMS-6.4-COMPAT-1.0.18.zip
After upload, select "AEM-FORMS-6.4-COMPAT-1.0.18.zip" and install

#####################################################
# Deployment of compoments from ES4 to AEM 6.4
#####################################################
- Data Dictionary
Navigate to http://hostname:port/aem/forms/assets.html/content/apps/cm/datadictionaries
Create -> File Upload -> browse to data dictionary .cmp file -> Upload

- Letter Template
Navigate to http://hostname:port/aem/forms/assets.html/content/apps/cm/correspondence/letters
Create -> File Upload -> browse to letter template .cmp file -> Upload

Run migration utility
Navigate to http://hostname:port/libs/fd/foundation/gui/content/migration.html
Click on "AEM Forms Asset Migration" -> Start Migration

######################################################
#Restart AEM
######################################################
./crx-quickstart/bin/stop
sleep 1m
read -p "Press enter to continue (2)"
./crx-quickstart/bin/start

AEM is launched and I am successfully able to login.

Issue is while selecting a letter under under Forms -> Letters tab, I am getting a blank screen.

Error logs from unix server says :

29.05.2018 10:56:56.193 *WARN* [10.2.198.70 [1527584216083] GET /aem/forms/assetdetails.html/content/apps/cm/correspondence/letters/1000/V07107 HTTP/1.1] com.adobe.livecycle.content.repository.utils.CRUDHelperService Could not find item with id : /content/apps/cm/layouts/fragmentlayouts/1000/FRG_GEN_Unterschrift_Vertrag_Normal
29.05.2018 10:56:56.193 *WARN* [10.2.198.70 [1527584216083] GET /aem/forms/assetdetails.html/content/apps/cm/correspondence/letters/1000/V07107 HTTP/1.1] com.adobe.livecycle.content.repository.utils.CRUDHelperService Could not find item with id : /content/apps/cm/layouts/fragmentlayouts/1000/FRG_GEN_Unterschrift_Vertrag_Normal/fields/Unterschrift_Rechts_2
29.05.2018 10:56:56.193 *WARN* [10.2.198.70 [1527584216083] GET /aem/forms/assetdetails.html/content/apps/cm/correspondence/letters/1000/V07107 HTTP/1.1] com.adobe.livecycle.content.repository.utils.CRUDHelperService Could not find item with id : /content/apps/cm/layouts/fragmentlayouts/1000/FRG_GEN_Unterschrift_Vertrag_Normal/fields/Unterschrift_Links_1
29.05.2018 10:56:56.194 *WARN* [10.2.198.70 [1527584216083] GET /aem/forms/assetdetails.html/content/apps/cm/correspondence/letters/1000/V07107 HTTP/1.1] com.adobe.livecycle.content.repository.utils.CRUDHelperService Could not find item with id : /content/apps/cm/layouts/fragmentlayouts/1000/DE_FRG_GEN_Logo
29.05.2018 10:56:56.194 *WARN* [10.2.198.70 [1527584216083] GET /aem/forms/assetdetails.html/content/apps/cm/correspondence/letters/1000/V07107 HTTP/1.1] com.adobe.livecycle.content.repository.utils.CRUDHelperService Could not find item with id : /content/apps/cm/layouts/fragmentlayouts/1000/DE_FRG_GEN_Footer
29.05.2018 10:56:56.197 *ERROR* [10.2.198.70 [1527584216083] GET /aem/forms/assetdetails.html/content/apps/cm/correspondence/letters/1000/V07107 HTTP/1.1] com.adobe.icc.dbforms.exceptions.ICCException Unexpected error 
java.lang.NullPointerException: null

..

From the web console of aem, I can see all the bundles are up and active.

Did I miss anything during installation? or is there any dependency missing?Adobe Experience ManagerImporting and exporting assets to AEM Forms

Replies

Avatar

Avatar

smacdonald2008

Total Posts

12.7K

Likes

1.4K

Correct Reply

2.3K

Avatar

smacdonald2008

Total Posts

12.7K

Likes

1.4K

Correct Reply

2.3K
smacdonald2008

30-05-2018

I am not sure community will be able to help here. Looks like something is wrong. I recommend that you open a support ticket so the support eng team can investigate further, .

Avatar

Avatar

soumyadipd33248

Avatar

soumyadipd33248

soumyadipd33248

30-05-2018

ok..thanks smacdonald2008​.

Will raise a support ticket.