Your achievements

Level 1

0% to

Level 2

Tip /
Sign in

Sign in to Community

to gain points, level up, and earn exciting badges like the new
Bedrock Mission!

Learn more

View all

Sign in to view all badges

SOLVED

HTTP ERROR 503 Problem accessing /. Reason: AuthenticationSupport service missing. Cannot authenticate request.

Avatar

Level 5

Getting this error while running 

http://localhost:4502

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Employee

Hi @akshaybhujbale,

Please check the logs to verify the root cause. You may consider the following:

1. run a data store consistency check for potential corruption.

Fix Inconsistencies in the repository when SegmentNotFound Issue is reported in AEM 6.x

2. run index consistency check and potential corruption.

Use oak-run.jar to Manage Indexes

 

Thanks !

 

View solution in original post

3 Replies

Avatar

Level 8

@akshaybhujbale Please check that all OSGi bundles have the status “ACTIVE” in the OSGi console.  Start any bundles that do not have the “ACTIVE” status and this should resolve the issue."

If the issue persists, you may have to reinstall AEM from a fresh copy, install the update 1 package, restart (wait until error.log shows no more activity) and finally reinstall your installed packages manually.

Also, this could be the case, where you might have corrupted the indexes [Solution:- Stop AEM instance and delete Index files in crx-quickstart folder. restart Instance].

Last, check if bundles's dependencies are not present or packages dependencies are met or not.

 

Hope this helps!

Thanks

Avatar

Correct answer by
Employee

Hi @akshaybhujbale,

Please check the logs to verify the root cause. You may consider the following:

1. run a data store consistency check for potential corruption.

Fix Inconsistencies in the repository when SegmentNotFound Issue is reported in AEM 6.x

2. run index consistency check and potential corruption.

Use oak-run.jar to Manage Indexes

 

Thanks !

 

Avatar

Community Advisor

Hi @akshaybhujbale ,

To fix this, either remove the Repoinit file from the configs if not using or replace it with a org.apache.sling.jcr.repoinit.RepositoryInitializer-.config file from both the project you are deploying and the /crx-quickstart/launchpad/config/org/apache/sling/jcr location in file system.

Reference: https://github.com/adobe/aem-project-archetype/issues/852

Additionally refer this: https://experienceleaguecommunities.adobe.com/t5/adobe-experience-manager/aem-editor-is-not-loading-...

Hope that helps!

Regards,

Santosh