Expand my Community achievements bar.

Enhance your AEM Assets & Boost Your Development: [AEM Gems | June 19, 2024] Improving the Developer Experience with New APIs and Events
SOLVED

Asset Finder Issue

Avatar

Level 2

All the images do not show up on the asset finder on the left when trying to drag/drop it onto a fileupload widget.

The images in question have been processed successfully but its still not showing up.

Could anyone advise on this. ?

 

Note: CSV uploader was used to populate the metadata on the assets. Suspecting this to be related

1 Accepted Solution

Avatar

Correct answer by
Employee Advisor

@binoypIt is possible that the assets have not been indexed and so will not be available in asset finder. Please try running reindex on damAssetLucene either through Tools > Operations > Diagnosis > Index Manager > damAssetLucene or through crxde search for damAssetLucene node under oak:index and set reindex property to 'true'

View solution in original post

3 Replies

Avatar

Community Advisor

Hi @binoyp 

Check the asset meta properties dam:MIMEtype and dc:format are set or not.

AG

Avatar

Community Advisor

Hi,

Please check rendition as well.



Arun Patidar

Avatar

Correct answer by
Employee Advisor

@binoypIt is possible that the assets have not been indexed and so will not be available in asset finder. Please try running reindex on damAssetLucene either through Tools > Operations > Diagnosis > Index Manager > damAssetLucene or through crxde search for damAssetLucene node under oak:index and set reindex property to 'true'